03 Οκτ 2017

H Κομισιόν συγκαλεί πανευρωπαϊκή σύσκεψη για τη δημιουργία εργοστασίων κατασκευής μπαταριών στην Ευρώπη

Σε μια προσπάθεια να δοθεί η δέουσα απάντηση σε κατασκευαστικό επίπεδο απέναντι στην ασιατική και αμερικάνικη «απειλή», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκαλεί έκτακτη σύνοδο στις Βρυξέλες την προσεχή κιόλας εβδομάδα με προσκεκλημένα μεγάλα ονόματα από το χώρο της αυτοκίνησης και της χημικής βιομηχανίας.

Car batteries

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Maros Sefcovic, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη όχι μόνο να υποστηρίξει, αλλά και να χρηματοδοτήσει με κεφάλαια ύψους άνω των 2 δις ευρώ την προσπάθεια κατασκευής επί ευρωπαϊκού εδάφους ενός ή και περισσοτέρων μονάδων κατασκευής μπαταριών.

«Φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε τις υποδομές για παραγωγή μπαταριών στην Ευρώπη και συγκεκριμένα μια γραμμή παραγωγής που να περιλαμβάνει και την ανακύκλωσή τους», δήλωσε χαρακτηριστικά σε επιστολή του προς διεθνή μέσα ενημέρωση ο Maros Sefcovic.

Και συμπλήρωσε:

«Πρόκειται για επιτακτική ανάγκη αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και με σοβαρότητα τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση».

Όπως ανακοινώθηκε, στη συνάντηση αυτή, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλες στις 11 Οκτωβρίου, επιβεβαιωμένη μέχρι στιγμής είναι η συμμετοχή από το χώρο της αυτοκίνησης των Daimler, Renault και VW Group, ενώ από τους υπόλοιπους κλάδους το «παρών» θα δώσουν εταιρείες, όπως οι BASF, Total, Saft Group, Umicore και Continental AG.

Θυμίζουμε πως στον κατασκευαστικό τομέα αυτή τη στιγμή ο πρώτος λόγος σε παγκόσμιο επίπεδο ανήκει στις ιαπωνικές Panasonic και NEC, στις κορεάτικες LG Chem και Samsung, στην κινεζική BYD, καθώς βέβαια και στην αμερικάνικη Tesla._X.A.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Car batteries
  • Car batteries