Tεχνολογία Ειδήσεις - Παρουσιάσεις

Η νέα εφαρμογή Nissan Charge κάνει την φόρτιση του EV ευκολότερη από ποτέ

Η Nissan αποκάλυψε μια νέα υπηρεσία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, τη Nissan Charge, η οποία έχει σχεδιαστεί για να κάνει την εμπειρία ιδιοκτησίας ενός EV καλύτερη από ποτέ.

Φτιαγμένη σε συνεργασία με την Plugsurfing, τον κορυφαίο πάροχο υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη, η Nissan Charge επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του Leaf να βρίσκουν και να έχουν πρόσβαση με μια συνδρομή σε ένα δίκτυο πάνω από 100.000 σημείων φόρτισης σε όλη την Ευρώπη.

Διαθέσιμη με όλα τα καινούργια και μεταχειρισμένα Nissan Leaf, η Nissan Charge επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να αναζητήσουν το καλύτερο σημείο φόρτισης μέσω μιας ειδικής εφαρμογής smartphone για Apple και Android. Οι αναζητήσεις μπορούν να φιλτραριστούν με βάση το μοντέλο του αυτοκινήτου, την ταχύτητα και τον τύπο φόρτισης επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να εντοπίζουν γρήγορα το καλύτερο μέρος για την επαναφόρτιση τους οχήματός τους.

Οι χρήστες μπορούν να πλοηγηθούν στο επιλεγμένο σημείο φόρτισης μέσω της εφαρμογής και να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνό τους για να ξεκινήσουν και να σταματήσουν εξ αποστάσεως τις “συνεδρίες” φόρτισης  σε συμβατούς σταθμούς.

Η εφαρμογή Nissan Charge εντοπίζει επίσης σημεία φόρτισης σε αντιπροσώπους και συνεργάτες της Nissan, παρέχοντας στους χρήστες εύκολη πρόσβαση και ανταγωνιστικές τιμές, βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο την εμπειρία ιδιοκτησίας ενός EV.

Σχεδιασμένη ως μέρος ενός συνεχώς αυξανόμενου κόμβου στην κοινότητα των EVs, η Nissan Charge δίνει επίσης στους χρήστες τη δυνατότητα να παρέχουν ανατροφοδότηση και βαθμολογίες για τους σταθμούς φόρτισης, μέσω της εφαρμογής, βοηθώντας τους άλλους χρήστες να σχεδιάσουν τη βέλτιστη διαδρομή για την φόρτιση του οχήματός τους.

Για την εγγραφή, οι ιδιοκτήτες Leaf πρέπει απλώς να κάνουν λήψη της δωρεάν εφαρμογής και να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό, ο οποίος απαιτεί μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έναν κωδικό πρόσβασης, τον αριθμό VIN του οχήματός του και μια έγκυρη χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή εναλλακτικά PayPal. Στη συνέχεια, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή ή την ηλεκτρονική πύλη στο διαδίκτυο για να παραγγείλουν ένα δωρεάν “κλειδί” φόρτισης, το οποίο τους δίνει πρόσβαση σε σημεία φόρτισης εντός του δικτύου και χρησιμοποιείται για την εκκίνηση και τη διακοπή των περιόδων φόρτισης.

Η Helen Perry, επικεφαλής των ηλεκτρικών οχημάτων της Nissan Europe, δήλωσε:

«H Nissan Charge είναι το επόμενο βήμα για να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την εμπειρία ιδιοκτησίας ενός EV. Παρέχει στους χρήστες όλες τις πληροφορίες φόρτισης που χρειάζονται, στις άκρες των δαχτύλων τους.»

Η νέα υπηρεσία ενισχύει το προφίλ του Nissan Leaf, ως το εμβληματικό μοντέλο του οράματος Nissan Intelligent Mobility. Το νέο μοντέλο διαθέτει πλήθος τεχνολογιών οδήγησης, όπως το ProPILOT για υποστήριξη του συστήματος διεύθυνσης, τα συστήματα ελέγχου λωρίδων κυκλοφορίας και πέδησης, το ProPILOT Park και το μοναδικό e-Pedal για οδήγηση με ένα πεντάλ.

Επίσης το Nissan Leaf διαθέτει τώρα το νέο προηγμένο σύστημα ψυχαγωγίας NissanConnect με τα Apple CarPlay® και AndroidAuto®, καθώς και το αναβαθμισμένο σύστημα πλοήγησης TomTom LIVE premium traffic, με δυνατότητες βελτιστοποίησης της διαδρομής.

Η Nissan Charge είναι τώρα διαθέσιμη στη Γερμανία και την Ιταλία. Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη αργότερα στις ακόλουθες χώρες: Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστρία, Ελβετία, Νορβηγία, Δανία,  Σουηδία, Φινλανδία, Πολωνία, Τσεχική Δημοκρατία, Ουγγαρία και Σλοβακία.

Δελτίο Τύπου

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου