27 Δεκ 2017

LG Electronics-HERE Technologies: ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία αυτόνομων αυτοκινήτων

Η LG Electronics συνεργάζεται με την HERE Technologies, έναν παγκόσμιο πάροχο υπηρεσιών ψηφιακής χαρτογράφησης και εντοπισμού θέσης, για να προσφέρει μια τηλεματική επόμενης γενιάς για αυτόνομα οχήματα.

Η λύση συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία τηλεματικής της LG με τον υψηλής ακρίβειας χάρτη δεδομένων και υπηρεσίες εντοπισμού από την πλατφόρμα ανοικτής τοποθεσίας HERE. Μέσω της προγραμματισμένης συνεργασίας τους, οι εταιρείες στοχεύουν στην υποστήριξη των κατασκευαστών αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο με ένα ισχυρό και ασφαλές κέντρο επικοινωνίας δεδομένων για αυτοματοποιημένα και πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα. Η τηλεματική είναι μια βιομηχανία που χαρακτηρίζεται ως η ολοκλήρωση των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής για την παροχή υπηρεσιών ασφάλειας και ψυχαγωγίας για τα οχήματα όπως πλοήγηση, επιβεβαίωση τοποθεσίας και αποστολή έκτακτης ανάγκης μέσω διαφόρων τεχνολογιών επικοινωνίας, από δίκτυα GPS και DMB (Digital Multimedia Broadcasting) μέχρι Bluetooth, Wi-Fi και την mobile επικοινωνία. Η LG φιλοδοξεί να προσφέρει λύσεις νέας γενιάς που παρέχουν πληροφορίες χάρτη υψηλής ακρίβειας για να καλύψουν τις ανάγκες της γρήγορα αναπτυσσόμενης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η εταιρεία HERE είναι ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών χαρτογράφησης δεδομένων και τοποθεσίας στην αυτοκινητοβιομηχανία, που τροφοδοτεί σήμερα περισσότερα από 100 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Συνεργάζεται επίσης με τις αυτοκινητοβιομηχανίες για την ανάπτυξη του HD Live Map, της εξαιρετικά ακριβούς υπηρεσίας χαρτών που βασίζεται σε cloud, το οποίο υποστηρίζει συνδεδεμένα ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) και αυτοματοποιημένες λύσεις οδήγησης. Το HD Live Map, το οποίο η LG σκοπεύει να αναπτύξει στην από κοινού λύση που προσφέρει στις αυτοκινητοβιομηχανίες, εντοπίζει όλους τους δρόμους και τον περιβάλλοντα χώρο όπως σημάνσεις λωρίδων, πινακίδες stop, διαβάσεις, σήματα ταχύτητας και φανάρια. Η σημασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και των δυνατοτήτων της εταιρείας υπογραμμίστηκε το 2015, όταν μια κοινοπραξία παγκόσμιων αυτοκινητοβιομηχανιών – η Audi, η BMW και η Daimler – απέκτησαν υπηρεσίες από την εταιρεία HERE. Η εταιρεία έκτοτε υποδέχθηκε ακόμα περισσότερους επενδυτές από την ευρύτερη βιομηχανία της τεχνολογίας.

Όταν αναπτυχθεί πλήρως, η τηλεματική θα έχει κεντρικό ρόλο ως κέντρο επικοινωνίας για αυτόνομα οχήματα. Αρχικά, οι αισθητήρες του ADAS στο αυτοκίνητο- που αποτελούνται από κάμερες, ραντάρ και τεχνική LIDAR (LIght Detection And Ranging)– ‘διαβάζουν’ το περιβάλλον και στέλνουν τα δεδομένα στο cloud μαζί με πληροφορίες σχετικά με τα κοντινά οχήματα που συλλέγονται μέσω του V2X (Vehicle-to-Everything). Όλες οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται αναλύονται επανειλημμένα και μεταδίδονται στα τηλεματικά συστήματα οχημάτων για προσαρμοσμένες πληροφορίες οδήγησης. Οι τηλεματικές λύσεις της LG υποστηρίζουν διάφορες τεχνολογίες επικοινωνιών από GPS μέχρι Bluetooth, Wi-Fi και κινητή επικοινωνία. Οι μηχανικοί της LG εργάζονται πυρετωδώς για την ανάπτυξη προϊόντων 5G, τα οποία θα είναι τέσσερις έως πέντε φορές ταχύτερα από αυτά της τεχνολογίας LTE με 90% μείωση της αδράνειας, ιδανική για αυτόνομη λειτουργία οχημάτων επόμενης γενιάς.

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: