27 Φεβ 2018

Seat: μετά την Cupra, η XMOBA...

H XMOBA είναι μια νέα εταιρεία που εντοπίζει, δοκιμάζει, εμπορεύεται και επενδύει σε επιχειρηματικά projects που συμβάλλουν στη προώθηση λύσεων που βελτιώνουν τη μελλοντική κινητικότητα.

Η Seat πρόκειται να γίνει ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο με ενσωματωμένη εφαρμογή Shazam, μία από τις πιο δημοφιλείς που χρησιμοποιείται από εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες για να συνδεθούν με τον κόσμο της μουσικής. Η είδηση αυτή ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της SEAT, Luca de Meo στη συνέντευξη τύπου στα πλαίσια της έναρξης του Mobile World Congress. Η εφαρμογή Shazam στα μοντέλα SEAT θα τεθεί σε λειτουργία από τον Απρίλιο μέσω του Seat DriveApp για Android Auto. Η συνεργασία αυτή επιτρέπει στους κατόχους Seat να αναγνωρίσουν εύκολα και με ασφαλή τρόπο τα αγαπημένα τους τραγούδια, χάρη στα χαρακτηριστικά ασφαλείας που διαθέτει το Seat DriveApp. Η μελλοντική κινητικότητα ήταν ένα ακόμη σημαντικό θέμα της ομιλίας του Luca de Meo, ο οποίος την πρώτη ημέρα του συνεδρίου είχε την ευκαιρία να προβεί σε αποκλειστική ανακοίνωση σχετικά με τη δημιουργία της XMOBA, μίας νέας εταιρείας που εντοπίζει, δοκιμάζει, εμπορεύεται και επενδύει σε επιχειρηματικά projects που συμβάλλουν στη προώθηση λύσεων που βελτιώνουν τη μελλοντική κινητικότητα.

Η νέα αυτή οντότητα θα εργαστεί ανεξάρτητα για να εντοπίσει νέες τάσεις και επιχειρηματικά μοντέλα και να εφαρμόσει πιλοτικά projects μέσω επενδύσεων ή ανάπτυξης πρωτοβουλιών, που προσφέρουν λύσεις στις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις της κινητικότητας. «Η δημιουργία της XMOBA πλαισιώνεται από την αναδιοργάνωση της Seat ως μια επιχειρηματική συμμετοχή διαφορετικών εταιρειών. Η XMOBA συμμετέχει στη Metropolis: Lab Barcelona ή στη νέα σπορ μάρκα Cupra. Με αυτές τις πρωτοβουλίες αναδημιουργούμε και ενισχύουμε το πνεύμα των startups στα πλαίσια μίας μεγάλης εταιρείας, όπως η Seat», επεσήμανε ο de Meo. Η ΧΜΟΒΑ ξεκινά τη δραστηριότητα της με δύο πρωτοβουλίες. Η πρώτη είναι η justmoove, μία πλατφόρμα που ενσωματώνει ένα σύνολο χρήσιμων υπηρεσιών για τους χρήστες όπως κράτηση και πληρωμή θέσης στάθμευσης, διόδια, ανεφοδιασμός καυσίμου κ.α. Η άλλη, η εταιρεία Respiro που πρόσφατα αποκτήθηκε από τη Seat θα ενταχθεί εξ ολοκλήρου στη νέα οντότητα, η οποία θα συγκεντρώνει και θα συντονίζει τις δραστηριότητες της.

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: