10 Απρ 2017

Τα συστήματα ημι-αυτόνομης οδήγησης της νέας Mercedes S-Class

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα των Γερμανών της Mercedes προς την… φουλ αυτόνομη οδήγηση.

Mercedes S-Class semi-autonomous systems

Η γερμανική εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει το προσεχές φθινόπωρο τη νέα της ναυαρχίδα, ένα αυτοκίνητο το οποίο θα «εισάγει» νέες τεχνολογίες στον τομέα της ημι-αυτόνομης οδήγησης. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των ανθρώπων της Mercedes, τα συστήματα Active Assist Distance Distronic και Active Steering Assist θα υποστηρίζουν με πιο αποτελεσματικό πλέον τρόπο τον οδηγό ώστε το όχημα να μπορεί αυτοβούλως να διατηρεί μια ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα ακόμα και με τους εμπρός τροχούς υπό γωνία. Την ίδια στιγμή, η ταχύτητα κίνησης του αυτοκινήτου θα μπορεί να ρυθμιστεί αυτόματα τόσο στις στροφές, όσο και στις διασταυρώσεις. Βαλτώσεις στον τρόπο λειτουργίας τους θα γίνουν και στα «επικουρικά» συστήματα Active Emergency Stop Assist και Active Lane Change Assist.

«Προσεγγίζουμε τον στόχο της αυτόνομης οδήγησης πιο αποφασιστικά και πιο γρήγορα απ’ ότι πιστεύουν οι περισσότεροι. Από το φθινόπωρο, η νέα S-Class θα είναι σε θέση να υποστηρίξει τον οδηγό πολύ καλύτερα απ’ ότι σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Michael Hafner, ο άνθρωπος που ηγείται σήμερα του τμήματος έρευνας και εξέλιξης των αυτόνομων τεχνολογιών της Mercedes.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, χάρη στις βελτιώσεις στη λειτουργία των καμερών και των ραντάρ που θα «κουβαλά» η νέα S-Class, θα γίνεται καλύτερη διαχείριση της κατάστασης σε μια ποικιλία δρόμων, ενώ για πρώτη φορά θα γίνεται χρήση των δεδομένων των χαρτών ώστε το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης να υπολογίσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο τη συμπεριφορά του οχήματος.

Από τη μεριά του, ο οδηγός θα μπορεί με μια ματιά και με την αρωγή κατανοητών εικονιδίων που θα προβάλλονται στην κεντρική οθόνη καθώς και στο head-up display, να δει ποια συστήματα έχουν επιλεχθεί στο πρόγραμμα ημι-αυτόνομης οδήγησης.

Συνολικά, η νέα Mercedes S-Class θα είναι εφοδιασμένη με τους εξής ηλεκτρονικούς «βοηθούς»: Active Distance Assist DISTRONIC, Active Lane Change Assist, Active Speed Limit Assist, Active Emergency Stop Assist, Active Brake Assist, Evasive Steering Assist, Active Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist, Traffic Sign Assist, Car-to-X Communication, Active Parking Assist και Remote Parking Assist._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Mercedes S-Class semi-autonomous systems
  • Mercedes S-Class semi-autonomous systems
  • Mercedes S-Class semi-autonomous systems