Στο τεύχος Μαρτίου 2020, ταξιδεύουμε στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, μία από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις της αυτοκίνησης. Παρέα μας το νέο Nissan Leaf e πλας, με το οποίο επισκεπτόμαστε την πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, το Τόκιο, και περιδιαβαίνουμε την πανέμορφη επαρχία της Ιαπωνίας.

Το πρόγραμμα της ξεχωριστής αυτής αποστολής περιλάμβανε συνεντεύξεις με δύο σημαντικά στελέχη του ιαπωνικού κολοσσού, τον Ιάπωνα Σατόρου Τάι και τον Γάλλο Ουγκ Ντεμαρσελιέ. Παράλληλα, επισκέψεις στην Γκαλερί της εταιρείας, στο Σχεδιαστικό και Τεχνικό Κέντρο, στο «Μουσείο Κληρονομιάς» στη Ζάμα με τους τετράτροχους θησαυρούς ανυπολόγιστης αξίας, αλλά και στη «φωλιά» των Nismo, στο Ομόρι.

Με δεδομένο ότι θα είχαμε στο φωτογραφικό μενού μας το αστικό περιβάλλον των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Ιαπωνίας, του Τόκιο και της Γιοκοχάμα, δε θα μπορούσε να λείψει σε ένα τέτοιο ταξίδι το σκηνικό της επαρχίας, προκειμένου να σχηματίσουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Έτσι, προσθέσαμε στα «must» της επίσκεψής μας και το εθνικό πάρκο Φούτζι-Χακόνε, στη σκιά του χιονισμένου Φουτζιγιάμα.

Μαζί μας ένα μοντέλο που ηγείται πολλά χρόνια των ηλεκτρικών στην παγκόσμια αγορά, σε μια έκδοση που μέχρι στιγμής δεν έχουμε ξαναοδηγήσει. Πρόκειται για το Nissan Leaf e πλας με την αυξημένη «εμβέλεια», το οποίο αναμένεται και στη Γηραιά Ήπειρο, και ως εκ τούτου και στη χώρα μας, με την είδηση που φέρνουμε στις αποσκευές μας να αναφέρει ότι θα είναι περίπου 7.000 ευρώ ακριβότερο σε σχέση με το «απλό» Leaf.

Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε, ωραίος και ξεχωριστός ο προορισμός, αλλά πολλή και η δουλειά που μας περιμένει, οπότε σας χρειαζόμαστε ως συνοδηγούς -στα αριστερά μας αυτήν τη φορά-, μέσα από τις σελίδες του τεύχους Μαρτίου 2020.

Αυτό το οδοιπορικό στη μακρινή Ιαπωνία, μην το χάσεις!_Μ. Σαλ.

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά