Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί ένα μίνι αφιέρωμα σε μια θρυλική αγωνιστική κατασκευή της δεκαετίας του ’80 που έμελε με τις καινοτομίες αλλά και τις επιδόσεις της να αλλάξει τα δεδομένα στους αγώνες αντοχής. Αφορμή για την «αποκάλυψη» του εντυπωσιακού αυτού οπτικού υλικού αποτελεί η επερχόμενη δημοπράτηση της εκπληκτικής Porsche 956 με αριθμό σασί «003», η οποία πραγματοποίησε το αγωνιστικό της ντεμπούτο το 1982 τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του πιο διάσημου αγώνα αντοχής στον κόσμο. Την ίδια χρονιά, μάλιστα, φιλοξενώντας στο κόκπιτ της τους Jacky Ickx, Jochen Mass και Derek Be κατάφερε να πάρει την καρό σημαία του τερματισμού στους τέσσερις επόμενους αγώνες του θεσμού, ενώ το 1983, το συγκεκριμένο πρωτότυπο κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση στις 24 Ώρες του Μαν δια χειρός Al Holbert.

Σήμερα, η συλλεκτική Porsche 956-003, βαμμένη στα εντυπωσιακά χρώματα της Rothmans, αναμένεται να κλέψει την παράσταση στο φετινό Pebble Beach που πραγματοποιείται την επόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ με στόχο να αλλάξει ιδιοκτήτη έναντι οικονομικού τιμήματος που υπολογίζεται πως θα ανέλθει, ούτε λίγο ούτε πολύ, στα 9 εκατομμύρια δολάρια!_Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά