top icon
4TTV

Ferrari F40 Competizione: Οδηγούμε το θρύλο στα Μέγαρα! (Video)

Είστε έτοιμοι; Στο τεύχος Οκτωβρίου σας επιφυλάσσουμε μια έκπληξη, καθώς βρεθήκαμε στην πίστα των Μεγάρων με το πιο εμβληματικό supercar όλων των εποχών. Μία ιδέα στο βίντεο που ακολουθεί, και ολόκληρη η οδηγική εμπειρία μας, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στα περίπτερα με την «Καθημερινή».

Ferrari F40: Η πενταετία

Ήταν Ιούλιος του 1987 όταν η Ferrari παρουσίασε στο Μαρανέλο την εμβληματική F40, το τελευταίο μοντέλο του «cavallino rampante» που έφερε τη σφραγίδα του θρυλικού ιδρυτή της, Έντσο Φεράρι.

Με κάθε αντίτυπο αυτού του θρύλου της αυτοκίνησης να κατασκευάζεται στο χέρι, μέχρι το 1992 από το Μαρανέλο «βγήκαν» μόλις 1.315 αντίτυπα (213 από αυτά για τις ΗΠΑ), παρά το γεγονός ότι ο αρχικός κατασκευαστικός προγραμματισμός των Ιταλών δεν ξεπερνούσε τα 400 «κομμάτια».

Ferrari F40

Με αεροδυναμικό συντελεστή 0,34, βάρος κάτω από 1.100 κιλά και έναν bi-turbo V8 κινητήρα 2,9 λίτρων με απόδοση 478 ίππων πίσω από την πλάτη των δύο τυχερών επιβατών, η F40 κατάφερε να διατηρήσει τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής έως τα τέλη του 1989, με την τελική ταχύτητά της να υπερβαίνει έστω και για λίγο το άτυπο την εποχή εκείνη σκαλοπάτι των 320 χλμ./ώρα.

Ferrari F40: Στα Μέγαρα

Σήμερα, τριάντα πέντε χρόνια μετά, στα Μέγαρα, με ένα από τα πιο εμβληματικά supercar όλων των εποχών, και μάλιστα προδιαγραφών Competizione ή «LM», όπως την έλεγαν χαρακτηριστικά, προσαρμογή εν προκειμένω υλοποιημένη από τον μετρ των Ferrari στην Ελλάδα -από την εποχή της Genesis- και ιδιοκτήτη της Auto Corse, τον Στάθη Μάγο.

Ο τελευταίος ανέλαβε πριν από δύο χρόνια αυτό το τόσο ιδιαίτερο πρότζεκτ, και πλέον το ολοκλήρωσε, με το αποτέλεσμα να συνάδει με τις αυστηρές προδιαγραφές πάνω στις οποίες έστησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία.

Ferrari F40

Ποια είναι η ιστορία όμως του συγκεκριμένου; «Έχει έρθει από το εξωτερικό, έχοντας στο βιογραφικό του μια θητεία δύο ετών σε Cup που γίνονται στην Ευρώπη με αντίστοιχα μοντέλα, και με κάλεσαν να το αναλάβω και να το προετοιμάσω όλο από την αρχή», μας εξηγεί ο Στάθης Μάγος στο βίντεο, αλλά και στις σελίδες του περιοδικού μας, και συνεχίζει: «Λύθηκε όλο εδώ στην Ελλάδα και εξελίχθηκε σε πάρα πολλά πράγματα, όπως στα κομμάτια που είναι από ανθρακονήματα (ποδιές, διαχύτες κτλ.) και στα υποπλαίσια, που φτιάχτηκαν από αλουμίνιο και αντικατέστησαν τα μεταλλικά. Αναβαθμίστηκε στα φρένα του, τόσο στις πεταλιέρες όσο και στους δίσκους, και φοράει πιο μεγάλα τούρμπο και μεγαλύτερα intercooler, με την ιπποδύναμη να είναι περίπου στους 600 ίππους και τη ροπή κοντά στα 80 κιλά. Το βάρος του αυτοκινήτου είναι μειωμένο, περίπου στα 980 κιλά (σ.σ.: 1.100 κιλά έβγαινε από το εργοστάσιο), κάτι που σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω έχει αλλάξει σημαντικά την οδηγική συμπεριφορά του».

Απολαύστε τη Ferrari F40 στο βίντεο και ανανεώστε μαζί μας το ραντεβού για τις σελίδες του τεύχους Οκτωβρίου!_ Μ. Σαλ.

Ferrari F40

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ferrari F40
  • Ferrari F40
  • Ferrari F40
  • Ferrari F40
  • Ferrari F40
  • Ferrari F40
  • Ferrari F40
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ