Όλα τα τετρακίνητα μοντέλα της Ford στο βίντεο που ακολουθεί!

Η Ford προσφέρει πλέον τεχνολογία AWD ή 4WD σε οκτώ από τα 17 επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα της γκάμας της στην Ευρώπη.

 

Το νέο Ford Focus RS λανσάρει το "Ford Performance AWD με Dynamic Torque Vectoring" προσφέροντας ένα νέο επίπεδο συμπεριφοράς και οδηγικής απόλαυσης. Διπλοί ηλεκτρονικά ελεγχόμενοι πολύδισκοι συμπλέκτες σε κάθε πλευρά της μονάδας πίσω κίνησης ελέγχουν την κατανομή ροπής εμπρός/πίσω, ενώ μπορούν να ελέγξουν και την κατανομή αριστερά/δεξιά – ώστε να προσφέρουν τη δυνατότητα κατανομής μεταξύ τροχών του ιδίου άξονα (torque vectoring), βοηθώντας εξαιρετικά στην οδική συμπεριφορά και την ευστάθεια στο στρίψιμο. Η μονάδα ελέγχου της πίσω κίνησης μεταβάλλει συνεχώς την κατανομή ροπής εμπρός - πίσω και αριστερά - δεξιά σύμφωνα με την τρέχουσα οδηγική κατάσταση, παρακολουθώντας δεδομένα από πολλαπλούς αισθητήρες του οχήματος 100 φορές το δευτερόλεπτο. Μέχρι το 70% της ροπής μπορεί να κατανεμηθεί στον πίσω άξονα ενώ μέχρι το 100% της διαθέσιμης ροπής στον πίσω άξονα μπορεί να αποστέλλεται σε κάθε πίσω τροχό.

Τα νέα Ford Galaxy, Mondeo και S-MAX προσφέρουν Intelligent AWD που διασφαλίζει βελτιωμένη πρόσβαση και κράτημα στο δρόμο με ομαλή μετάβαση από την εμπρόσθια σε AWD κίνηση για πιο σίγουρο πάτημα στο δρόμο κυρίως σε ολισθηρές συνθήκες.

Το Ford Transit μπορεί επίσης να εφοδιάζεται με Intelligent AWD για κορυφαία πρόσφυση και δυναμική συμπεριφορά και προσφέρει επιλογή AWD-Lock mode για βελτιωμένη πρόσφυση σε ακραίες συνθήκες.

Το Ford Ranger pickup προσφέρει επιλέξιμη από τον οδηγό 4WD με κοντό και μακρύ διαφορικό στο κιβώτιο τετρακίνησης, ενώ επιτρέπει στους οδηγούς των τετρακίνητων μοντέλων να αλλάζουν εν κινήσει τη μετάδοση από δύο τροχούς σε τέσσερις με μακρύ διαφορικό μέσω ενός μπουτόν στην κεντρική κονσόλα και σε ταχύτητες έως 120 km/h. Για ροπή στις χαμηλές στροφές ή πρόσθετο φρένο σε κατηφόρα σε δύσκολα εδάφη, οι οδηγοί μπορούν να ενεργοποιούν το κοντό διαφορικό και τετρακίνηση. Ένα ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό βοηθά στη βελτίωση της πρόσφυσης σε δύσκολες συνθήκες.

Το νέο Ford Ranger κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη με τολμηρή νέα εμφάνιση, τεχνολογίες αιχμής και αναβαθμισμένους κινητήρες diesel που προσφέρουν βελτιωμένη απόδοση έως 17% και εκπομπές CO2 171 γρ/χλμ.

Η ναυαρχίδα της σειράς, Wildtrak, που θα δούμε στη Φρανκφούρτη διαθέτει αποκλειστικά σχεδιαστικά στοιχεία εξωτερικού, μοναδικό εξοπλισμό εσωτερικού και συναρπαστική απόχρωση Pride Orange σαν στοιχείο ταυτότητας. Το νέο Ranger διαθέτει επίσης προηγμένα χαρακτηριστικά όπως συνδεσιμότητα SYNC 2, Lane Keeping Aid και Adaptive Cruise Control. 

Μείνετε συντονισμένοι όμως γιατί η Φρανκφούρτη ξεκινάει και θα προκύπτουν συνεχώς νέες ειδήσεις και πολλά βίντεο!_Μ. Σαλ.

 

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά