Το πράσινο φως για τον 10ο γύρο του θεσμού άναψε με την τέλεση της πρώτης ε.δ., με τον Ott Tanak να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο στο... “ορεκτικό” πριν το κυρίως πιάτο.

Η πανηγυρική εκκίνηση του Ράλλυ Γερμανίας στο κεντρικό σέρβις παρκ του αγώνα, στη λίμνη του Bostalsee, δεν συνδυάστηκε με την τέλεση μίας σούπερ ειδικής. Αντίθετα, οι συμμετέχοντες στον 10ο γύρο του θεσμού αγωνίστηκαν στην ε.δ. St Wendelar Land, στην οποία νωρίτερα το πρωί πραγματοποιήθηκε το shakedown. Στη διαδρομή των 5,20 χιλιομέτρων οι συνθήκες ήταν διαφορετικές σε σχέση με νωρίτερα, αφού η διαδρομή ήταν αρκετά πιο “βρώμικη” με αρκετό χώμα στο δρόμο. Παρόλα αυτά, τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε για ακόμα μία φορά φέτος ο Ott Tanak με το Yaris WRC. Έστω και με μικρή διαφορά (ο πρώτος από τέταρτο χωρίστηκαν μόλις από ένα δευτερόλεπτο), ο Εσθονός έκανε αυτό που μας έχει συνηθίσει.

wrc germany

Πίσω του, 0.8 δλ. βρέθηκε ο Ισπανός Dani Sordo με το Hyundai i20 WRC. Ο οδηγός της κορεάτικης ομάδας επανέλαβε στον τερματισμό της ε.δ. αυτό που αναφέρει εδώ και αρκετές μέρες. Ότι έχει ξεκάθαρο στόχο να κερδίσει! Κάτι, όμως, που θέλει να κάνει και ο Sebastien Ogier, ο οποίος και σημείωσε τον τρίτο χρόνο στην εναρκτήρια ε.δ. του αγώνα με το Citroen C3 WRC. Ο Γάλλος έξι φορές Πρωταθλητής είναι αισιόδοξος και είναι αποφασισμένος για τη νίκη.

wr germany

Το ίδιο ισχύει και για τον Thierry Neuville που με το i20 WRC μπορεί να ήταν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Tanak, αλλά γνωρίζει ότι ο πραγματικός αγώνας ξεκινάει αύριο. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Kris Meeke και Jari Mati Latvala με Yaris WRC, οι οποίοι και έχουν επιπλέον πίεση γνωρίζοντας ότι από εδώ και έπειτα στους εναπομείναντες αγώνες “παίζεται” το μέλλον τους στην ομάδα. Στο WRC2, η Skoda σημείωσε ένα άνετο 1-2 στην πρώτη ε.δ., με τον Kale Rovanepra να είναι ταχύτερος από τον ομόσταυλο του Jan Kopecky.

Μετά το σημερινό ορεκτικό, το κυρίως πιάτο ξεκινάει αύριο με την τέλεση έξι ειδικών συνολικού μήκους 107 περίπου χιλιομέτρων. Η πρώτη της ημέρας είναι προγραμματισμένη για τις 11:14 πμ ώρα Ελλάδος._Π.Τ.

wrc germany

Σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης για αύξηση των τελών στα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, πιστεύω πως...

Αποτελέσματα

Είναι άδικο γιατί τα διαθέτουν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο καθαρότερο όχημα
100% (1 ψήφος)
Είναι σωστό μέτρο, καθώς η αυξημένη ρύπανση στις μεγαλουπόλεις έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να δοθούν σημαντικά οικονομικά κίνητρα αντικατάστασης του γηρασμένου στόλου
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να ενισχυθούν τα Μ.Μ.Μ. και υπηρεσίες τύπου car sharing για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν νέο αυτ/το
0% (0 ψήφοι)
Total votes: 1
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά