10 Αυγ 2017

Ο 16χρονος Kalle Rovanpera πιο κοντά σε συμφωνία με την M-Sport για το 2018

Ο Kalle Rovanpera, το παιδί-θαύμα των αγώνων Ράλλυ, βρίσκεται πλέον πολύ κοντά σε συμφωνία με την M-Sport και τον Malcolm Wilson προκειμένου να συμμετάσχει με πλήρες πρόγραμμα για το 2018 πίσω από το τιμόνι ενός Ford Fiesta R5.

Kalle Rovanpera

Ο 16χρονος, ο οποίος ήδη έχει τραβήξει την προσοχή αλλά και την έμπρακτη ασφαλώς υποστήριξη της Red Bull, είχε την ευκαιρία, σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση του motorsport.com, να οδηγήσει το Fiesta WRC της M-Sport στην πίστα δοκιμών της ομάδας στο Greystoke της Μ. Βρεανίας. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, ο ταλαντούχος Kalle θα έχει την 1η Οκτωβρίου την ευκαιρία για μια ακόμα «επαφή» με την πολεμική μηχανή της αγωνιστικής ομάδας του Malcolm Wilson γιορτάζοντας την ημέρα αυτή με τον πιο ιδανικό ίσως τρόπο τα προσωπικά του γενέθλια.

Πριν από την πολύ σημαντική αυτή δοκιμή, που ενδεχομένως να δώσει μια νέα ώθηση στην ήδη λαμπρή αγωνιστική του καριέρα, ο 16χρονος σήμερα Kalle θα συμμετάσχει κανονικά στους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν σε Λετονία και Φινλανδία, οδηγώντας ένα Skoda Fabia R5 που προετοιμάζει ο γνωστός στους φίλους των Ράλλυ, Toni Gardemeister, αλλά και σε εκείνον της Ιταλίας, πίσω από το τιμόνι ενός Peugeot 206T16 R5 της ομάδας FPF Sport.

Μιλώντας στο motorsport.com, o μάνατζερ του Kalle Rovanpera, Timo Jouhki, δήλωσε σχετικά με τις προοπτικές που ανοίγονται στον ταλαντούχο Φινλανδό οδηγό προκειμένου να συμμετάσχει με την ομάδα της M-Sport, τόσο στο Ράλλυ της Μ. Βρετανίας φέτος, όσο και σε όλους τους αγώνες του θεσμού τo 2018.

«Έχουμε εναλλακτικές για την επόμενη χρονιά και ακόμα μιλάμε με πολλούς ανθρώπους, όμως το πιο πιθανό είναι στην Ουαλία ο Kalle θα βρίσκεται φέτος πίσω από το τιμόνι ενός Fiesta. Αυτό είναι πιθανό να συμβεί και την επόμενη χρονιά».

Παρά το γεγονός ότι πρωταρχικός του στόχος είναι ο Kalle Rovanpera να συνεχίσει να μετέχει στους αγώνες της σεζόν 2018 με αυτοκίνητο προδιαγραφών R5, ο  Timo Jouhki δεν έκρυψε πως η παρουσία του «μικρού» Φινλανδού οδηγού με ένα Ford Fiesta WRC είναι μια μεγάλη πρόκληση.

«Δεν έχω αμφιβολία ότι ο Kalle είναι έτοιμος αυτή τη στιγμή για ένα WRCar. Αν κάποιος με καλούσε και μου έλεγε ότι τον ήθελε στο αυτοκίνητο του και όχι σε ένα R5, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Τον ξέρω πολύ καλά, όπως ξέρω και το επίπεδό του. Όμως ο Kalle μαθαίνει τους αγώνες και η συμμετοχή του με ένα αυτοκίνητο R5 είναι ό,τι πρέπει για αυτό».

Και συμπλήρωσε:

«Αυτό που επίσης χρειαζόμαστε είναι εμπειρία και αγωνιστικά χιλιόμετρα με ένα WRCar».

Από τη μεριά του, ο Malcom Wilson δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Φυσικά και θα θέλαμε τον Kalle σε ένα από τα αυτοκίνητά μας στη Μ. Βρετανία, στο British Rally Championship την επόμενη σεζόν αλλά και στο πρόγραμμα που θα ακολουθήσει στο WRC. Πρόκειται για τον πιο πολυσυζητημένο νέο οδηγό στα Ράλλυ αυτή τη στιγμή και φυσικά θα ήταν σημαντικό να το έχουμε μαζί μας».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Timo Jouhki διατηρεί όλα αυτά τα χρόνια πολύ καλές σχέσεις με τον Malcolm Wilson έχοντας στο παρελθόν μεσολαβήσει ώστε να οδηγήσουν για λογαριασμό του σημαντικά ονόματα του χώρου, όπως ο Miko Hirvonen, o Jari-Mati Latvala και στις μέρες μας ο Teemu Sunien._X.A.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Kalle Rovanpera
  • Kalle Rovanpera
  • Kalle Rovanpera
Ετικέτες: