top icon
Επικαιρότητα

H VW γλιτώνει τα πρόστιμα στη Γερμανία

Παρά τις έντονες πιέσεις για καταβολή αποζημιώσεων και στους εν Ευρώπη πελάτες της VW που «θίχτηκαν» από το διαβόητο σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων με τρόπο ανάλογο με εκείνο που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την προσεχή περίοδο στις ΗΠΑ, το Υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας δηλώνει σήμερα πως, εντός της χώρας, δεν πρόκειται να επιβληθούν πρόστιμα στον Όμιλο VW.

Η κυβέρνηση του Βερολίνου, σε απόλυτη σύμπνοια με τους διοικούντες στον Όμιλο VW, παρέχει, όπως όλα δείχνουν, την αμέριστη υποστήριξή της στην εταιρεία που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πυλώνες της κατασκευαστικής βιομηχανίας της χώρας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά εχθές μέσω του επίσημου εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Μεταφορών, Ingo Strater, πως «είναι αρκετό για την VW να προβεί στην επιδιόρθωση των αυτοκινήτων ντίζελ που φέρουν το παράτυπο λογισμικό στη Γερμανία έτσι ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές».

Η απόφαση αυτή έχει εγείρει φυσικά έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας. Και ιδιαίτερα, από την αντιπολίτευση και το κόμμα των Πρασίνων, το οποίο εξέφρασε ανοιχτά, μέσω του Oliver Krischer, την έντονη δυσαρέσκειά του:

«Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να μην υπολογίζει τις πραγματικές συνέπειες από το σκάνδαλο δίνοντας λευκή επιταγή για τεχνάσματα και απάτες. Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις γιατί οι γερμανικές εταιρείες δεν πληρώνουν πρόστιμα. Και, επίσης, δεν είναι ΟΚ όταν οι Ευρωπαίοι οδηγοί αντιμετωπίζονται με χειρότερο τρόπο απ’ ότι οι αμερικανοί».

Θυμίζουμε πως ο Όμιλος VW, ο οποίος ελέγχεται κατά 20% από το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, έχει έρθει σε συμβιβασμό αποκλειστικά και μόνο με τις αμερικάνικες αρχές, όντας πρόθυμος να καταβάλει αποζημειώσεις για το διαβόητο σκάνδαλο ύψους 15 δις δολαρίων._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ