top icon
Επικαιρότητα

Μια Mercedes E-Class All Terrain διαφορετική από τις άλλες

Μια ενδιαφέρουσα άσκηση από μια ομάδα ανήσυχων μηχανικών της Mercedes.

Το όνομα αυτής, Mercedes E-Class All Terrain 4×42. Επί της ουσίας, έχουμε να κάνουμε με μια ενδιαφέρουσα ιδιοκατασκευή μιας ανήσυχης ομάδας μηχανικών και σχεδιαστών από τη Στουτγάρδη με επικεφαλής τον Jurgen Eberle, ο οποίος άντλησε την έμπνευσή του από τη θηριώδη G500 4×42 σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει μια πραγματικά «παντός εδάφους» E-Class που… βγάζει μάτι. Για την περίσταση, στην ανάρτηση του αυτοκινήτου η ως άνω ομάδα έστειλε στο πυρ το εξώτερο τη διάταξη πολλαπλών συνδέσμων των «απλών» εκδόσεων εγκαθιστώντας στην ταπεινή κατά τ’ άλλα E-Class All Terrain τους υπερυψωμένους άξονες της G500 4×42.

Έτσι, η μέγιστη απόσταση του «νέου» αμαξώματος από το έδαφος σκαρφάλωσε από τα 160 στα 410 χλστ. Επεμβάσεις έγιναν τόσο στο ημιαξόνια όσο και στα ελαστικά παρεμβύσματα, με τη λύση που υιοθετήθηκε να φέρει για την περίσταση την υπογραφή της «αγωνιστικής» Uniball. Οι ζάντες των 20 ιντσών προέρχονται από την R-Class με τα «χωμάτινα» ελαστικά που τις συνοδεύουν να διαθέτουν διάσταση 285/50. Προκειμένου να είναι εφικτή η… στέγασή των τελευταίων, ο Jurgen Eberle προέκτεινε με επιπρόσθετα τμήματα από carbon τους θόλους των τροχών αυξάνοντας συγχρόνως το συνολικό μεταξόνιο της κατασκευής κατά 200 χλστ.

Κάτω από το καπό δεν παρατηρούνται αλλαγές, καθώς εκεί εξακολουθεί να ζει ο γνώριμος V6 βενζινοκινητήρας των 333 ίππων και 3,5 λίτρων της Mercedes, ο οποίος κινεί τις συμβατικές Ε400._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ