X
Αγώνες

MotoGP: Επιπλέον ποινή 3 δλ. στον Fabio Quartararo, χάνει δύο θέσεις

Ο Fabio Quartararo τιμωρήθηκε μετά το πέρας του αγώνα στο Montmelo με επιπλέον ποινή 3 δλ. με αποτέλεσμα να χάσει δύο θέσεις και από τέταρτος στην τελική κατάταξη να πέσει έκτος.

Ο σημερινός αγώνας στο Montmelo της Βαρκελώνης επεφύλασσε μια ακόμα απρόοπτη εξέλιξη για τον Fabio Quartararo, τον πρωτοπόρο της κούρσας του Πρωταθλήματος Αναβατών στο MotoGP για το 2021.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γάλλος αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha αντιμετώπισε πρόβλημα στους τελευταίους γύρους όταν το φερμουάρ της αγωνιστικής του φόρμας άνοιξε. H αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για ένα ζήτημα με τον αερόσακο που η τελευταία ενσωματώνει, κάτι όμως που η Alpinestars δεν επιβεβαίωσε.

Καθώς ο Γάλλος αναβάτης συνέχισε να οδηγεί τη Yamaha M1 με ανοιχτή τη φόρμα έχοντας μάλιστα πετάξει στην πίστα το προστατευτικό στήθους, οι αγωνοδίκες του επέβαλαν ποινή 3 δλ. μετά από σχετική ένσταση που κατέθεσαν οι Suzuki και Ducati.

Θυμίζουμε ότι μετά το πέρας του αγώνα στη Βαρκελώνη ο Fabio Quartararo είχε τιμωρηθεί με 3 δλ., καθώς «έκοψε» την πίστα στις στροφές 1 και 2.

Ως εκ τούτου, ο Γάλλος, έχοντας χάσει την τρίτη θέση, με τη δεύτερη ποινή που δέχθηκε, έχασε δύο ακόμα.

Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι ο Γάλλος έπρεπε εξαρχής να δεχθεί αυστηρότερη ποινή – και συγκεκριμένα τη μαύρη σημαία για οδήγηση μη σύννομη με τους προβλεπόμενους κανόνες ασφαλείας.

Με δεδομένες τις τελευταίες εξελίξεις, η τελική σειρά κατάταξης του αγώνα για τους έξι πρώτους αναβάτες είναι η εξής: Miguel Oliveira (1ος), Johann Zarco (2ος), Jack Miller (3ος), Joan Mir (4ος), Maverick Vinales (5ος) και Fabio Quartararo (6ος).

Στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος Αναβατών, ο Fabio Quartararo έχει πλέον 115 βαθμούς, έναντι 101, 90 και 98 που έχουν συγκεντρώσει οι Johann Zarco, Jack Miller και Francesco Bagnaia, αντίστοιχα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!