X
Διεθνείς αγώνες

Extreme E: Νικήτρια η ομάδα της Andretti United στο X-Prix Αρκτικής

Την παρθενική της νίκη στον θεσμό της Extreme E, σημείωσε η Andretti United, στο X-Prix Αρκτικής που διεξήχθη στην Γροιλανδία, στις 28-29 Αυγούστου.

Με την Extreme E, να γίνεται ο πρώτος μηχανοκίνητος θεσμός που λαμβάνει χώρα στην παγωμένη χώρα της Γροιλανδίας, φτάσαμε αισίως στον τρίτο από τους πέντε αγώνες που περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του νεοσύστατου θεσμού.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα, ήταν η πρώτη φορά φέτος που είδαμε πέντε αυτοκίνητα να παλεύουν για την νίκη! Την πρώτη της νίκη στον θεσμό σε έναν απρόβλεπτο τελικό σημείωσε η Andretti United (Catie Munnings/Timmy Hansen).

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η JBXE (Mikaela Ahlin-Kottulinsky/Kevin Hansen), ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου συμπλήρωσε η ACCIONA Sainz (Laia Sanz/Carlos Sainz). Η ομάδα της Χ44 (Cristina Gutierrez/Sebastian Loeb), είχε κλατάρισμα στο πίσω δεξιά ελαστικό, ρίχνοντας την στην τέταρτη θέση.

Στην πέμπτη βρέθηκε η πρωτοπόρος στην βαθμολογία ομάδα του θεσμού Rosberg Xtreme Racing (Molly Taylor/Johan Kristoffersson), καθώς μετά από μία «άτσαλη» προσγείωση μετά από άλμα ενός βρισκόταν στο τιμόνι ο Johan Kristoffersson, το αυτοκίνητο παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα.

Μετά και την ολοκλήρωση του τρίτου αγώνα, η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  1. Rosberg Xtreme Racing: Molly Taylor/Johan Kristoffersson 93 βαθμοί
  2. Χ44: Cristina Gutierrez/Sebastian Loeb 84 βαθμοί
  3. Andretti United: Catie Munnings/Timmy Hansen 76 βαθμοί
  4. JBXE: Mikaela Ahlin-Kottulinsky/Kevin Hansen 68 βαθμοί
  5. ACCIONA Sainz: Laia Sanz/Carlos Sainz 61 βαθμοί

Επόμενος αγώνας της Extreme E, στις 23-24 Οκτωβρίου στην Σαρδηνία της Ιταλίας.

Φωτογραφίες: EXTREME E

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!