X
Αγώνες

F1: O Yamamoto αντικαθιστά τον Chandhok στη Γερμανία

Ο Karun Chandhok δε θα αγωνιστεί με τα χρώματα της HRT στο GP της Γερμανίας, καθώς η ισπανική ομάδα αποφάσισε να τον αντικαταστήσει με τον Sakon Yamamoto, ο οποίος συμμετείχε στο Βρετανικό GP στη θέση του Bruno Senna.

Ο Karun Chandhok δε θα αγωνιστεί με τα χρώματα της HRT στο GP της Γερμανίας το επόμενο σαββατοκύριακο, καθώς η ισπανική ομάδα αποφάσισε να τον αντικαταστήσει με τον Sakon Yamamoto, ο οποίος συμμετείχε στο Βρετανικό GP στη θέση του Bruno Senna.
H αντικατάσταση του Senna στο Silverstone είχε επιβεβαιωθεί την τελευταία στιγμή, και δε δόθηκαν εξηγήσεις για τα αίτιά της, τα οποία είναι σχεδόν σίγουρο πως αφορούν τον οικονομικό τομέα, με μερικές πηγές να αναφέρουν ότι οι σπόνσορες του Ιάπωνα έφεραν 2 εκατομμύρια δολάρια στην HRT. Μάλιστα, o Υamamoto υποσχέθηκε ότι θα μιλούσε στο Βραζιλιάνο όταν κόπαζε η κατάσταση από τις ξαφνικές εξελίξεις, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις μεταξύ τους.
Η πρόσφατη ανακοίνωση της Hispania, σχετικά με το Γερμανικό GP, αναφέρει ότι λόγω των θετικών δειγμάτων του Yamamoto στο Silverstone, η ομάδα αποφάσισε να του δώσει άλλη μια ευκαιρία. Η HRT είχε ανακοινώσει στο Silverstone ότι ο Senna θα επιστρέψει στο cockpit του στο Γερμανικό GP και θα παραμείνει εκεί για όλο το υπόλοιπο της σεζόν, έπειτα από μερικές τεταμένες συζητήσεις μεταξύ του μάνατζερ του Βραζιλιάνου, Chris Goodwin και του διευθυντή της ισπανικής ομάδας, Colin Kolles.
Αυτή τη φορά λοιπόν, είναι η σειρά του Karun CHandhok να… κάτσει στον πάγκο. Ωστόσο, η ανακοίνωση της HRT αυτή τη φορά αναφέρει ότι ο Chandhok «μάλλον θα επιστρέψει σε μερικούς αγώνες αργότερα στη σεζόν»… Ο ίδιος ο Ινδός δε γνωρίζει τι του επιφυλάσσει το υπόλοιπο της χρονιάς. Περιμένει ότι θα βρεθεί ξανά στο μονοθέσιο σε κάποιους από τους υπόλοιπους φετινούς αγώνες, αλλά πιθανότατα όχι σε όλους.

H HRT ψάχνει χρήματα για να κατασκευάσει τις αναβαθμίσεις που έχει σχεδιάσει ο Geoff Willis για το μονοθέσιο της Dallara, το οποίο δεν έχει εξελιχθεί ουσιαστικά από την αρχή της σεζόν. Επίσης, χρειάζεται χρήματα και για την εξέλιξη του καινούργιου της μονοθεσίου, ενόψει του 2011. Την κατάσταση δε βοηθάει το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Jose Ramon Carabante, τραβιέται στα δικαστήρια, καθώς ο αγοραστής στον οποίο πούλησε πρόσφατα τον όμιλο Hispania έναντι ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, δεν είναι ευχαριστημένος με τις συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε η συναλλαγή, με συνέπεια να έχει διαταχθεί εντολή παγώματος των τραπεζικών του καταθέσεων, μέχρι να αποδειχθεί να ισχύουν οι ισχυρισμοί του μηνυτή…

Φ.Λ.
fab@4troxoi.gr
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!