X
Formula 1

Formula 1- GP Σαουδικής Αραβίας FP1: Ταχύτερος ο Charles Leclerc

Ο οδηγός της Ferrari, Charles Leclerc σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Σαουδικής Αραβίας, με τον Max Verstappen να βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Σε μία πίστα η οποία γλιστρούσε αρκετά λόγω της σκόνης που υπήρχε στον ασφαλτοτάπητα, όλοι οι οδηγοί δυσκολεύτηκαν να βρουν τα πατήματα τους. Παρολαυτά τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari, Charles Leclerc με τη μαλακή γομα της Pirelli.

Πώς κύλησε το FP1

Πρώτος από τα pits είδαμε να βγαίνει ο Fernando Alonso με την Alpine, ενώ στη συνέχεια το ίδιο έκαναν και οι υπόλοιποι πιλότοι. Ο Max Verstappen με τη σκληρή γόμα της Pirelli ήταν ο ταχύτερος όλων στα πρώτα λετπά των δοκιμών. Στη συνέχεια είδαμε αρκετούς από τους οδηγούς να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην τελευταία στροφή της πίστας η οποία φέτος έχει διαπλατυνθεί.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως το αντιμετώπισε η ομάδα της Haas, καθώς η VF-22 του Kevin Magnussen παρουσίασε πρόβλημα στο κιβώτιο με αποτέλεσμα να χάσει όλη την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Λίγο αργότερα ένα περίεργο περιστατικό που συνέβη λόγω του αέρα, ανάγκασε τους οργανωτές να διακόψουν την ροή των δοκιμών. Συγκεκριμένα ο Lando Norris με τη McLaren χτύπησε μία πινακίδα η οποία είχε φύγει από τη θέση της, γεμίζοντας την πίστα με κομμάτια από πλαστικό. Με την κόκκινη σημαία να κυματίζει άπαντες επέστρεψαν στα pits, μέχρι να καθαριστεί η πίστα.

Με την επανεκκίνηση της διαδικασίας, αρκετοί οδηγοί βελτίωσαν τον χρόνο τους, ενώ η πίστα γύρο με τον γύρο “καθάριζε”. Τελικά τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Charles Leclerc, ο οποίος έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από την νίκη του στο GP του Μπαχρέιν. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε 116 χιλιοστά πίσω του ο πρωταθλητής Max Verstappen, ο οποίος όμως χρησιμοποίησε μόνο τη σκληρή γόμα της Pirelli στο μονοθέσιο της Red Bull.

Πολύ καλό ξεκίνημα έκανε o Valtteri Bottas με την Alfa Romeo, καθώς σημείωσε τον τρίτο χρόνο. Λίγο πίσω του βρέθηκε στην τέταρτη θέση ο Carlos Sainz, με τον Pierre Gasly της AlphaTauri να συμπληρώνει την πεντάδα.

Στην έκτη θέση βρέθηκε ο έτερος πιλότος της AlphaTauri, Yuki Tsunoda, με τον Sergio Perez της Red Bull να τον ακολουθεί κατά πόδας στην έβδομη θέση. Η ομάδα της Alpine είδε τους Esteban Ocon και Fernado Alonso να σημειώνουν τον όγδοο και δέκατο χρόνο αντίστοιχα, ενώ η Mercedes φαίνεται να δυσκολεύεται για ακόμη ένα GP, καθώς ο Lewis Hamilton σημείωσε μόλις τον ένατο χρόνο αντιμετωπίζοντας και πάλι το φαινόμενο του δελφινισμού.

Οι επιδόσεις όμως στο FP1 λίγη σημασία έχουν, καθώς σημειώθηκαν σε συνθήκες πίστας οι οποίες είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές που θα συναντήσουν οδηγοί και ομάδες στις κατατακτήριες δοκιμές.

Η δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Σαουδικής Αραβίας θα διεξαχθούν σήμερα στις 19:00 ώρα Ελλάδος._ Γ. Τ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Formula1, Aston Martin, Ferrari, Mercedes

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!