X
Αγώνες

Formula 1: Τραυματίστηκε με ποδήλατο ο Lance Stroll

Ο οδηγός της Aston Martin στη Formula 1, Lance Stroll, τραυματίστηκε με ποδήλατο στην Ισπανία και δε θα λάβει μέρος στις δοκιμές του Bahrain.

Με μια λιτή ανακοίνωση, η ομάδα Formula 1 της Aston Martin μας κάνει γνωστό ότι ο οδηγός της, Lance Stroll, είχε σήμερα ένα ατύχημα με το ποδήλατο στην Ισπανία, ενώ ακολουθούσε το πρόγραμμα προπόνησής του.

Ως αποτέλεσμα, ο Lance Stroll δε θα λάβει μέρος στις χειμερινές δοκιμές του Bahrain που αρχίζουν την Πέμπτη το πρωί.

Η Aston Martin θα μας ενημερώσει με νεότερη ανακοίνωση αν ο οδηγός της είναι σε θέση να αγωνιστεί κανονικά στον πρώτο αγώνα Formula 1 της σεζόν, σε λιγότερο από 2 εβδομάδες.

Ο ίδιος ο Lance Stroll ανακοίνωσε μέσω των ΜΚΔ ότι το ατύχημα ήταν μικρό, ότι θα επιχειρήσει να ανακτήσει το 100% της υγείας του και ότι ανυπομονεί για το ξεκίνημα της Formula 1.

Fermando Alonso και Lance Stroll κατά την παρουσίαση της Aston Martin AMR 23

Δεν ανακοινώθηκε αν κάποιος οδηγός θα τον αντικαταστήσει στις δοκιμές του Bahrain, ή αν θα πάρει στους ώμους του όλο το πρόγραμμα των δοκιμών της ομάδας ο πολύπειρος Fernando Alonso.

Υπενθυμίζουμε ότι αναπληρωματικοί οδηγοί της Aston Martin είναι ο Πρωταθλητής Formula 2 2022 Felipe Drugovich και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Formula E 2022, Stoffel Vandoorne.

Μην αποκλείουμε όμως την πιθανότητα, εφ όσον ο Lance Stroll χρειαστεί αντικαταστάτη, αυτός να προέλθει από την Mercedes, δεδομένης της προσπάθειας που κάνει ο Toto Wolff να ξαναβάλει σε κάποιο κόκπιτ τον Mick Schumacher.

Ο Lance Stroll είναι 24 ετών, από τον Καναδά. Θυμίζουμε ότι ανάλογο ατύχημα με ποδήλατο είχε και ο Fernando Alonso πριν 2 χρόνια.

Felipe Drugovich

Προστέθηκε την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου: Η Aston Martin ανακοίνωσε ότι ο αναπληρωματικός της οδηγός, Felipe Drugovich, θα πάρει τη θέση του Lance Stroll στο 3ήμερο τεστ του Bahrain. O Felipe Drugovich είναι Πρωταθλητής Formula 2 2022, 22 ετών, Βραζιλιάνος με καταγωγή από την Σερβία, την Αυστρία και την Ιταλία.

 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!