X
Αγώνες

Formula E εναντίον Cheetah (+video)

Ποιο είναι το αποτέλεσμα όταν το ταχύτερο ον του ζωικού βασιλείου της στεριάς τα βάζει μ’ ένα μονοθέσιο της Formula E;

Στο Western Cape της N. Αφρικής, η διοργανώτρια αρχή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula E «έστησε» με αφορμή την έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν και την αυριανή πρεμιέρα της στο Χονγκ Κογκ, ένα ενδιαφέρον σκηνικό. Σε μια αναμέτρηση δύναμης, αλλά πρωτίστως ταχύτητας, που στόχο δεν είχε την ψυχαγωγία των θεατών, αλλά την ευαισθητοποίηση σε σχέση με τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στο παγκόσμιο οικοσύστημα, το ηλεκτρικό μονοθέσιο τα… έβαλε με το ταχύτερο θηλαστικό της στεριάς στη γνώριμη στους φίλους της αυτοκίνησης μέτρηση «0-100 χλμ./ώρα».

Η κόντρα, όπως και εσείς μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, ήταν συναρπαστική, με το Cheetah –ή, πιο σωστά, με τα τρία(!) στο σύνολο Cheetah που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της κινηματογράφησης προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία τους– να καταφέρνει να πάρει κεφάλι στα πρώτα μέτρα της «δοκιμασίας».

Αξίζει να σημειωθεί πως το… κίνητρο προκειμένου το εντυπωσιακό αιλουροειδές της Αφρικής να εκκινήσει ταυτόχρονα με το ηλεκτρικό μονοθέσιο της Formula E δόθηκε με την αρωγή ενός «δέλεαρ», το οποίο ήταν προσαρτημένο σ’ έναν ειδικό μηχανισμό που «έτρεχε» εμπρός από το οπτικό του πεδίο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων το «παρών» έδωσαν έμπειροι εκπαιδευτές και εκπρόσωποι των οργανισμών Cheetah Outreach και Wildlife Trust and Animal Issues Matter, οι οποίοι και παρακολούθησαν τη μεταχείριση των τριών Cheetah εκδίδοντας μάλιστα στο τέλος της κινηματογράφησης του φιλμ το απαραίτητο σε τέτοιες διαδικασίες Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης._Χ.Α.

Το Cheetah ανήκει στα απειλούμενα με εξαφάνιση είδη του ζωικού βασιλείου, καθώς σε όλο τον πλανήτη ο συνολικός τους αριθμός αυτή τη στιγμή δεν υπερβαίνει τις 7.000. Η μέγιστη καταγεγραμμένη ταχύτητά του είναι σήμερα τα 122 χλμ./ώρα. Ωστόσο, η μέση ταχύτητα ενός Γατόπαρδου κατά τη διάρκεια της καταδίωξης της λείας του δεν υπερβαίνει τα 64 χλμ./ώρα. Ο ταχύτερος σπρίντερ του ζωικού βασιλείου στη στεριά έχει την ικανότητα να διατηρήσει σε φυσικό περιβάλλον τις παραπάνω επιδόσεις για 100 έως 300 το πολύ μέτρα. Το Cheetah είναι το μόνο μεγάλο αιλουροειδές που μπορεί να εξημερωθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!