X
Αγώνες

H Audi αποσύρεται από το World Rallycross στο τέλος του χρόνου

Η Audi αποσύρεται από το θεσμό του WolrdRX στα τέλη του 2018 ανακοινώνοντας συγχρόνως πως δεν θα δώσει το «παρών» στο ηλεκτρικό θεσμό EWRX το 2021.

Σε συνέχεια της προχθεσινής της ανακοίνωσης ότι το βάρος των αγωνιστικών της δραστηριοτήτων για το 2019 θα δοθεί στους θεσμούς της Formula E και του DTM, η Audi ανακοίνωσε με πάσα επισημότητα μέσω του επικεφαλής της Audi Motorsport, Dieter Gass, πως από τα τέλη της χρονιάς που διανύουμε θα αποσύρει την υποστήριξη που παρέχει στο θεσμό του WorldRX και στην ομάδα EKS του Mattias Ekstrom.

«Βασικά, δεν θα λάβουμε μέρος ως εργοστάσιο στο μέλλον στο Rallycross. Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε με τη Formula E και το DTM. Πρόκειται για θέμα που σχετίζεται με την ποσότητα των προγραμμάτων που μπορούμε να αντέξουμε και να δουλεύουμε ταυτόχρονα».

Και προσέθεσε:

«Εμπλεκόμαστε στη Formula E, και έτσι έχουμε ήδη ένα πρόγραμμα στον ηλεκτρικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, παρόλο που μας ενδιαφέρει πολύ το EWRX, [αλλά] στο τέλος της ημέρας έπρεπε να επιλέξουμε μεταξύ του DTM και του EWRX. Για εμάς, ήταν ο καλύτερος συμβιβασμός από άποψη επιστροφής της επένδυσης αλλά και του εύρους αυτού που καλύπτουμε σε ότι έχει να κάνει με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης του παραδοσιακού motorsport αλλά και τους ηλεκτρικούς στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Επομένως, αποτελεί συνέπεια της θετικής απόφασής μας για το DTM και όχι μιας αρνητικής για το EWRX».

Σε ερώτηση αν η απόφαση αποχώρησης της Audi στο τέλος του 2018 μεταφράζεται και σε «φρένο» στην εξέλιξη του S1 της ομάδας EKS για τους εναπομείναντες πέντε φετινούς αγώνες, ο Dieter Gas είπε:

«Όχι. Συνεχίζουμε την εξέλιξη μέχρι το τέλος της σεζόν και ακόμα ελπίζω να καταφέρουμε να κερδίσουμε έναν αγώνα ή περισσότερους»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!