X
WRC

Ετοιμάζεται 24ωρο Rally TV Channel από το 2023

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του WRC Promoter, Jona Siebel, αποκάλυψε το λανσάρισμα ενός Rally TV Channel, που θα προβάλλει αγώνες ράλλυ σε 24ωρη βάση από το 2023.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου με το οποίο ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια ιστορίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ στην Πορτογαλία, όπου αυτές τις ημέρες διεξάγεται ο 4ος γύρος της φετινής σεζόν, ο Jona Siebel προχώρησε σε μια σημαντική αποκάλυψη για το μέλλον.

Όπως είναι γνωστό, στόχος των διοργανωτών του WRC, σε συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), είναι ο κορυφαίος θεσμός ράλλυ και το σπορ συνολικά, να εξαπλωθούν σε ακόμη μεγαλύτερο κοινό, με το τηλεοπτικό κανάλι 24/7 να είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Το 24ωρο τηλεοπτικό κανάλι έρχεται ως συνέχεια του WRC+ All Live, που έφερε μια τηλεοπτική επανάσταση στα ράλλυ από το 2018, όταν και λανσαρίστηκε.

Άλλωστε, μέσω αυτού μεταδίδονται ζωντανά όλες οι ειδικές διαδρομές των αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC) και από φέτος, του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC), που έχει επίσης ως διοργανωτή (Promoter) την Red Bull, με τα εντυπωσιακά πλάνα από ελικόπτερο να κόβουν την ανάσα.

Rally TV Channel: Ένα κανάλι με ωράριο λειτουργίας… 24/7!

Η δημιουργία ενός καναλιού που θα παρουσιάζει περιεχόμενο αγώνων ράλλυ σε όλο το 24ωρο έχει και πρακτικό χαρακτήρα.

Εφόσον ένας θεσμός φιλοδοξεί να έχει παγκόσμιο χαρακτήρα, θα πρέπει να μπορεί να προβάλλεται σε ώρες που προσφέρονται για παρακολούθηση σε πολλές χώρες του κόσμου.

Με τη διαφορά ώρας να είναι πρωταρχικός παράγοντας, η παροχή περιεχομένου σε όλη τη διάρκεια μιας ημέρας, έχει ζωτική σημασία για την προσέλκυση κοινού από διαφορετικές ηπείρους πέραν της Ευρώπης, όπως η Αμερική και η (Ανατολική) Ασία, αγορές που έχει στοχεύσει σαφώς το WRC.

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί ο τρόπος λειτουργίας του Rally TV Channel, ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες.

“Το 2023 θα λανσάρουμε ένα 24/7 τηλεοπτικό κανάλι για ράλλυ με όλα τα πρωταθλήματα, αυτό είναι το επόμενο ορόσημο”, δήλωσε ο Jona Siebel.

“Θέλουμε να προσεγγίσουμε και να εισέλθουμε σε νέες αγορές, καθώς και να λειτουργήσουμε σε νέες χώρες, οπότε αυτό είναι το σχέδιό μας για την τηλεοπτική ανάπτυξη και είμαστε πολύ πολύ βέβαιοι.

“Έχουμε έναν φιλόδοξο προγραμματισμό, οπότε ας το κάνουμε!”

Το εγχείρημα του WRC Promoter έχει τη στήριξη της FIA, η οποία εκφράζεται μέσω του νέου της Προέδρου, Mohammed Ben Sulayem, ο οποίος βρίσκεται στην Πορτογαλία για τις εορταστικές εκδηλώσεις των 50 ετών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (διαβάστε τι περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις).

“Πρέπει να προσεγγίσουμε περισσότερους ανθρώπους και να είμαστε ελκυστικοί για όλους τους ανθρώπους που μπορούν να δουν πως τα αυτοκίνητα ράλλυ θυμίζουν τα επιβατικά αυτοκίνητα”, δήλωσε ο Ben Sulayem.

“Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτό το σπορ δεν αφορά μόνο στην ταχύτητα, αλλά και στην ψυχαγωγία”.

Το Ράλλυ Πορτογαλίας ξεκινά επίσημα το βράδυ της Πέμπτης 19 Μαΐου με την υπερειδική διαδρομή στην Coimbra (21:03) και ολοκληρώνεται την Κυριακή 22 Μαΐου, έπειτα από 21 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 338,34 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Photos: M-Sport Ford, Hyundai Motorsport, Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!