top icon
Blog

Για μικρούς και μεγάλους!

Θα το χαρούν ο Άρης και ο Σάββας και ο Τζιορντάνο που μπορούν να γυρίζουν όλη ημέρα χώρος κόπο. Το χαρήκαμε και εμείς, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία που μας κουράζει στους πέντε γύρους, αλλά αντέχουμε και δέκα όντας και διασκεδαστικό.

Ο λόγος για τα Legends Cars με λιλιπούτειο αμάξωμα που σε παραπέμπουν στο χθες και σε ταξιδεύουν στο αύριο – με κινητήρα Yamaha 1300 κ.εκ.

Το απολαύσαμε

Προσκεκλημένοι του Δήμου Αρχοντούλη που ήρθε στο χώρο για να μείνει έντιμα και με άποψη, και του Φραντσέσκο Τζιορντάνο GT-R που σε παρασύρει-πλημμυρίζει με τον ποιοτικό ενθουσιασμό του. Κοινό τους η γνήσια ευγένεια. Ατού η μηχανή.

Κάθεσαι χαμηλά. Σχεδόν στην άσφαλτο. Αλλά νοιώθεις όμορφα. Είναι ευρύχωρο και καλά δεμένο αυτό το πλαίσιο, όποτε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ισορροπήσεις και να διαχειριστείς τους 130 ίππους στα 500 κιλά, αξιοποιώντας και το 5άρι κιβώτιο μοτοσυκλέτας Yamaha.

Εμείς με το “καλό”, στα χρώματα της Martini και είσαι επιφυλακτικός στον πρώτο γύρο. Πρέπει να συνηθίσεις τις αντιδράσεις που προκύπτουν στο πάμε σβέλτα. Θέλει γκάζι. Το ξέρεις, το εισπράττεις. Φορτώνεις μέχρι τις 8.000 σ.α.λ., σκαρφαλώνεις στα κερμπ και απολαμβάνεις. Δε νοιώθεις, είσαι ασφαλής. Ανεβάζεις ρυθμό. Έχεις πράγματα να μάθεις στο κόκπιτ. Δείχνει εύκολο αλλά είναι ιδιαίτερο χωρίς να είναι δύστροπο. Η εξέλιξη θα είναι διαφορετική και θα αποδειχθεί απαιτητικό αν εμπλακείς σε man to man ή σε παιχνίδι με το χρονόμετρο. Σε κάθε γύρο και ταχύτερα και πιο αντιπροσωπευτικά. Σκέφτεσαι αν θα σε σταματήσουν ή θα βγεις πριν τελειώσουν τα καύσιμα. Όμως ο ενθουσιασμός χτυπάει κόκκινο και καλύτερα να αποσυρθείς πριν εκτεθείς, αφού έχεις παρασυρθεί. 

Ωραία εμπειρία. Ευρύτερα, τα προσεγμένα track day, ευθύνη του κ. Κωνσταντίνου Λεκάκη, όπου εκτονώνεσαι και είσαι ασφαλής στο δρόμο. Είναι και η συγκεκριμένη μηχανή. Δίνει χαρά, ενώ συναναστρέφεσαι με αυτή την υπέροχη παρέα με τα «μαύρα», που είναι εκεί για να σε στηρίξει και όχι για να σε εκμεταλλευτεί.

Απλά νοιώθεις ασφαλής. Στο δικό μας “Μέγαρο”, έργο του Χρήστου Αναστασιάδη και στο κόκπιτ ενός εκ των Legends Cars. Όμορφα και κατά την επιστροφή μας στα πιτς, όπου έχουμε και κουράγιο για σχόλιο. Ώστε να αλλάζεις χωρίς να αφήνεις, ενώ έχεις και σκέψεις για τα λάστιχα. Τα καθαρόαιμα, όπως αυτά του κ. Μηλιαράκη για παράδειγμα. Ολοκληρώνεις και νοιώθεις χορτάτος, και βλέπεις αισιόδοξα τη συνέχεια. Την επόμενη ώρα, και ημέρα. Ό,τι μας λείπει_ Στρατισίνο

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ