X
Επικαιρότητα

Διεθνής διάκριση για το «έξυπνο κράνος» μαθητών από την Καλαμάτα

Μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον πανελλαδικό διαγωνισμό νεανικής επιχειρηματικότητας, οι μαθητές της Β’ Λυκείου από την Καλαμάτα, οι οποίοι δημιούργησαν μέσω της εικονικής τους εταιρείας Helm.e.t. ένα «έξυπνο κράνος», απέσπασαν μία ακόμα διάκριση σε διεθνή αυτή τη φορά «ύδατα». Και συγκεκριμένα, στο 29ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Europe.

Οι αποσκευές των μαθητών της Β’ Λυκείου από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά της Καλαμάτας «γέμισαν» με μία πολύ σημαντική διάκριση στο 29ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Europe που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, όπου και απέσπασαν το βραβείο της «Καλύτερης Εταιρικής Φιλοσοφίας» και συνάμα μία θέση ανάμεσα στις 9 καλύτερες μαθητικές εικονικές επιχειρήσεις από τις συνολικά 39 που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, αφήνοντας πίσω τους χώρες, όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελβετία και η Σουηδία.

Άρμα της όλης προσπάθειας είναι η μαθητική εικονική επιχείρηση Helm.e.t. καθώς κι ένα «έξυπνο κράνος», που δεν επιτρέπει στον κινητήρα της μοτοσικλέτας να εκκινήσει εάν ο αναβάτης δεν έχει φορέσει το κράνος του. Η όλη κατασκευή λειτουργεί με αισθητήρες και πομπούς που τοποθετούνται στο κράνος και φυσικά στη μοτοσικλέτα. Στόχος των μαθητών, φυσικά, πέραν της ευαισθητοποίησης όλων, εντός και εκτός συνόρων, σε θέματα που άπτονται της ασφάλειας στον κόσμο των δύο τροχών, είναι το «έξυπνο κράνος» να επιδοτείται από τις ασφαλιστικές εταιρείες και την πολιτεία ώστε να φτάνει στους αναβάτες χωρίς επιβάρυνση.

Για το λόγο αυτό, μετά τη διάκριση στον πανελλαδικό διαγωνισμό νεανικής επιχειρηματικότητας, οι μαθητές παρουσίασαν την ιδέα τους στην Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) καθώς και στην Επίτροπο Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Violeta Bulc, η οποία και συνεχάρη τα παιδιά._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!