X
Κόσμος

Πρεμιέρα για το Renault Megane E-Tech Electric στην Έκθεση Μονάχου τον Σεπτέμβριο

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Renault Megane E-Tech Electric θα παρουσιαστεί επίσημα στην επερχόμενη Έκθεση Μονάχου, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η Renault επιβεβαίωσε σήμερα την παρουσία της στην Έκθεση Μονάχου (ΙΑΑ Munich Motor Show), η οποία ανοίγει τις πύλες τις στις 6 Σεπτεμβρίου. Στα πλαίσια αυτά, το γαλλικό εργοστάσιο αναμένεται να παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο Renault MeganE, ή διαφορετικά, το νέο Renault Megane E-Tech Electric.

Επί της ουσίας, τόσο το πρωτότυπο, όσο και η έκδοση παραγωγής που θα δούμε στη γερμανική πόλη στις αρχές του φθινοπώρου έρχονται να συνθέσουν μια ενδιαφέρουσα πρόταση που συνδυάζει σχεδιαστικά στοιχεία εμπνευσμένα από αυτοκίνητα πόλης, SUV και χάτσμπακ μοντέλα – ακόμη και από οχήματα της κουπέ κατηγορίας.

Το νέο Renault Megane E-Tech Electric – η αλλιώς το νέο MeganE, όπως το αποκαλούν οι δημιουργοί του – θα βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα CMF-EV της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi.

Την ίδια στιγμή, θα υιοθετεί για την κίνησή του έναν ηλεκτροκινητήρα που θα περνά την ισχύ των 217 ίππων αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς του αυτοκινήτου.

Η ηλεκτρική ενέργεια για την απρόσκοπτη κίνηση του οχήματος θα αντλείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 60 kWh, η οποία εκτιμάται ότι θα προσφέρει μέγιστη αυτονομία που θα φτάνει τα 450 χλμ. σύμφωνα με τις προκαταρτικές μετρήσεις της Renault που έχουν γίνει βάσει του πρωτοκόλλου WLTP.

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο Γάλλος κατασκευαστής, το νέο Renault Megane E-Tech Electric θα κατασκευάζεται στο Douai, που βρίσκεται στα βόρεια της Γαλλίας.

Η… υπόλοιπη Renault στο IAA Munich Motor Show

Εκτός από το Renault Megane E-Tech Electric, στην Έκθεση Μονάχου η γαλλική εταιρεία θα παρουσιάσει εκ νέου το πρωτότυπο R5 Prototype – και μαζί με αυτό επιλεγμένα αντίτυπα του «ορίτζιναλ» και εμβληματικού, από κάθε σκοπιά, Renault 5.

Στο περίπτερο της γαλλικής εταιρείας θα εκτεθούν επίσης όλα τα μοντέλα παραγωγής της οικογένειας E-Tech, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στη Mobilize, τη νέα μάρκα του Groupe Renault στις υπηρεσίες κινητικότητας και ενέργειας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!