X
Επικαιρότητα

Νέο Twingo GT με την αρωγή της RenaultSport

Αυτή είναι η ταχύτερη έκδοση του γαλλικού «μικρού» χάρη στη φροντίδα των ειδικών της RenaultSport.

Παρά τη σημερινή «ηλεκτρονική» αποκάλυψη του νέου Twingo GT, η επίσημη πρεμιέρα του αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του φετινού Goodwood Festival of Speed που παραδοσιακά πραγματοποιείται αυτή την εποχή στη Μ. Βρετανία. Σύμφωνα με τα όχι και τόσο πλήρη στοιχεία που έχουν δώσει οι Γάλλοι στη δημοσιότητα, το νέο Twingo GT «φορά» στο ίδιο τμήμα του αμαξώματός του –πίσω δηλαδή- μια «βιταμινούχα» εκδοχή του υπερτροφοδοτούμενου 3κύλιδρου κινητήρα των 0,9 λίτρων της εταιρείας, η οποία αποδίδει 110 ίππους.

Οι επιπλέον 20 ίπποι σε σχέση με το παρελθόν «βγήκαν» χάρη στη νέα χαρτογράφηση της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου του κινητήρα αλλά και από την αναθεωρημένη πολλαπλή εισαγωγής του. Προς τα παρόν, πάντως, η Renault δεν ανακοινώνει στοιχεία αναφορικά με τις επιδόσεις που χαρίζει ο δυνατότερος αυτός κινητήρας στο νέο Twingo GT. Ωστόσο, ασφαλές θα ήταν να υποθέσουμε πως για την επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα δεν θα απαιτούνται περισσότερα από 8,5 δλ.

Από εκεί και πέρα, η RenaultSport έβαλε το… χεράκι της και σε άλλα ζωτικής σημασίας μηχανικά μέρη του νέου Twingo GT. Κατ΄αρχήν, στο κιβώτιο, το οποίο έχει διαφορετικές σχέσεις –πιο «πυκνές» να υοθέσουμε- καθώς και στην ανάρτηση, η οποία διαθέτει πιο… άγριες διαθέσεις. Διαφορετική, δηλώνουν οι Γάλλοι, πως είναι τόσο η ρύθμιση του ESP αλλά και εκείνη του υποβοηθούμενου τιμονιού, όσο και οι τροχοί, με τις ζάντες να έχουν διάμετρο 17 ίντσες.

Το νέο Renault Twingo GT θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερις εξωτερικούς χρωματισμούς (γκρι, άσπρο, πορτοκαλί και μαύρο). Περισσότερες πληροφορίες αλλά και τεχνικά στοιχεία, αναμένουμε και εμείς μαζί με εσάς μετά τις 23 Ιουνίου._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!