X
Επικαιρότητα

Οι δηλώσεις σημαντικών προσωπικοτήτων για το θάνατο του Sergio Marchionne

Υψηλόβαθμα στελέχη αυτοκινητοβιομηχανιών, αλλά και προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής της Ιταλίας, εκφράζουν με ανακοινώσεις τους τη θλίψη τους για το θάνατο του Sergio Marchionne.

Η θλιβερή είδηση του θανάτου του Sergio Marchionne δεν θα μπορούσε ασυγκίνητο την παγκόσμια αυτοκινητική κοινότητα, πολλώ δε μάλλον το πολιτικό προσωπικό της γείτονας χώρας, οι οποίοι εξέφρασαν με δηλώσεις τους τη θλίψη τους για την απρόσμενη απώλεια του ιταλο-καναδού μάνατζερ.

Johnn Elkan, CEO FCA

«Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη του είναι να στηριχτούμε στην κληρονομιά που μας άφησε συνεχίζοντας να αναπτύσσουμε την ανθρώπινη αξία της ευθύνης, της οποίας ήταν ο πιο ένθερμος υποστηρικτής. Εγώ και η οικογένειά μου θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες για ό,τι έκανε. Οι σκέψεις μου είναι με την Manuela, και τους γιούς του, Alessio και Tyler. Θα ζητήσω ξανά όλοι να σεβαστούν την ιδιωτικότητα της οικογένειας».

Marry Barra, CEO GM

«Εμείς στη General Motors καταθέτουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους φίλους του Sergio Marchionne. Ο Sergio δημιούργησε μια αξιοσημείωτη κληρονομιά στην αυτοκινητοβιομηχανία. Οι σκέψεις μας είναι και με τους συναδέλφους μας στη Fiat Chrysler που αντιμετωπίζουν αυτή την ξαφνική απώλεια».

Bill Ford, Πρόεδρος Ford Motor Company

«Ο Sergio Marchionne ήταν ένας από τους πιο αξιόλογους ηγέτες στη βιομηχανία, του οποίου η δημιουργικότητα καθώς και η αποφασιστικότητα βοήθησαν στην αποκατάσταση της οικονομικής υγείας της Chrysler και την ανάπτυξη της Fiat Chrysler Automobiles σε μια κερδοφόρα παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Ο εξαιρετικός ηγετικός ρόλος, η ειλικρίνεια και το πάθος για τη βιομηχανία θα λείψουν από όλους όσοι τον γνώριζαν. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι στην οικογένειά του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Διαβάστε επίσης: Sergio Marchionne, το τέλος μιας ολόκληρης εποχής

Carlos Ghosn, Πρόεδρος και CEO Renault

«Όλη η ομάδα μας στη Renault-Nissan-Mitsubishi λυπούμαστε για το θάνατο του Sergio Marchionne. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη συμπάθεια μας στην οικογένεια Marchionne, στους συναδέλφους μας στη Fiat Chrysler, στη Ferrari και στην CNH International».

Sergio Matteralla, Πρόεδρος της Ιταλίας

«Ο Marchionne έγραψε μια σημαντική σελίδα στην ιστορία της ιταλικής βιομηχανίας. Ως ηγέτης της Fiat, πέρασε χρόνια αναμορφώνοντας τις αγορών, τα συστήματα παραγωγής, τις οικονομικές στρατηγικές, τις σχέσεις με τις ομάδες συνδικαλιστών. Διασφάλισε τη συνέχεια και την επανίδρυση του γκρουπ δημιουργώντας έναν όμιλο ικανό να συμβαδίσει με τον ανταγωνισμό».

Domenico Siniscalco, πρώην Υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας

«Ο Sergio συνδύαζε ένα εντυπωσιακό όραμα με την ικανότητά του να κάνει τα ολοκληρώνει τα πράγματα και τα σχέδια του. Πρόκειται για μια πραγματική τραγωδία».

Silvio Berlusconi, πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας)

«Με την απώλεια του Sergio Marchionne η Ιταλία χάνει όχι μόνο ένα από τα πιο λαμπρά στελέχη της, αλλά μία από τις πλέον εμβληματικές φιγούρες της χώρας μας. Αντιπροσώπευε ό,τι καλύτερο για την Ιταλία»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!