X
Επικαιρότητα

Ποιοι κατασκευαστές δεν θα είναι στη Φρανκφούρτη

Τουλάχιστον εννέα καταξιωμένοι κατασκευαστές οχημάτων δεν θα δώσουν το «παρών» τον προσεχή Σεπτέμβριο στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Η απουσία σημαντικών πρωταγωνιστών του κλάδου από πολλές γνωστές Διεθνείς Εκθέσεις Αυτοκινήτου είναι πλέον κάτι το σύνηθες με τους… απόντες να επιλέγουν, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, εναλλακτικά μονοπάτια όσον αφορά στην παρουσίαση και προβολή των νέων και όχι μόνο μοντέλων τους. Για την περίσταση, επιβεβαιωμένη από τα πλέον επίσημα χείλη θεωρείται η απουσία σημαντικών παιχτών της ευρωπαϊκής αυτοκινητικής σκηνή, με τις Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Peugeot, DS, Nissan και Infiniti να είναι οι πρώτες που ανοίγουν το… χορό ξεκαθαρίζοντας από τώρα πως τα «σήματά» τους δεν θα εκπροσωπηθούν στη φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης που πραγματοποιείται εναλλάξ με εκείνη του Παρισιού.

«Φυσικά και λυπόμαστε όταν μεμονωμένοι εκθέτες δηλώνουν πως δεν θα παραστούν στη Φρανκφούρτη. Όλοι τους όμως έχουν σημειώσει τη σπουδαιότητα των εν λόγω εκδηλώσεων αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής τους στο μέλλον», δήλωσαν χαρακτηριστικά οι οργανωτές της ΙΑΑ.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των Γερμανών διοργανωτών, στη φετινή Φρανκφούρτη το «παρών» θα δώσουν πάνω από 50 μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό κλάδο της αυτοκίνησης από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία.

Για το θέμα, εκπρόσωπος της Peugeot δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Κάθε εταιρεία συγκρίνει διαρκώς την αποδοτικότητα των επενδύσεων στον τομέα του μάρκτινγκ ώστε να αποφασίσει τη συμμετοχή της στις εκθέσεις».

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες προς το παρόν πληροφορίες, απούσες από τη φετινή Φρανκφούρτη θα είναι επίσης οι Mitsubishi και Volvo.

Στο παρελθόν οι Εκθέσεις Αυτοκινήτου ανά τον κόσμο και δη εκείνες που φέρουν τον χαρακτηρισμό «Διεθνείς», αποτελούσαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους καταναλωτές να συγκρίνουν τις προτάσεις των κατασκευαστών. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, όλο και μεγαλύτερη μερίδα αγοραστών επιλέγει το διαδίκτυο προκειμένου να «αντλήσει» τις κρίσιμες πληροφορίες που επιθυμεί για τα μοντέλα της αρεσκείας του.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το 2015 στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το «παρών» έδωσαν 931.700 επισκέπτες με τους εκθέτες που σχετίζονται, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, με την αυτοκίνηση να φτάνουν τους 1.103._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!