X
Επικαιρότητα

VW: Τέλος εποχής για τους κινητήρες 1.4 TSI και 1.6 TDI

Η γερμανική εταιρεία, μέσω του Διευθύνοντος Συμβούλου της, προαναγγέλλει την αντικατάσταση των κινητήρων 1.4 TSI και 1.6 TDI με δύο νέα μηχανικά σύνολα με χωρητικότητα 1.5 λίτρων.

Όπως αποκάλυψε ο Herbert Diess στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, η νέα αυτή γενιά κινητήριων συνόλων θα κάνει το ντεμπούτο της στο ανανεωμένο Golf, που αναμένεται να δούμε δια ζώσης προς το τέλος της χρονιάς που διανύουμε, όχι όμως από την αρχή της θητείας του στις επιμέρους αγορές. Ως εκ τούτου, οι νέοι 4κύλινδροι «1.500άρηες» του γερμανικού Ομίλου –ντίζελ και βενζίνης- δεν αναμένεται να βρουν… στέγη σε οποιοδήποτε μοντέλο των VW, Seat, Skoda και Audi πριν τις αρχές του 2017.

Χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τα συγκεκριμένα μηχανικά σύνολα, το πρώην αφεντικό του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της… BMW, ο οποίος ήταν από την εποχή της θητείας του στη Βαυαρική εταιρεία ένας από τους μεγαλύτερους «οπαδούς» των κινητήρων των οποίων οι κύλινδροι έχουν την ιδανική, ως προς τη θερμοδυναμική τους απόδοση, χωρητικότητα των 500 κ.εκ., ξεκαθάρισε πως αμφότεροι θα είναι διαθέσιμοι σε μια μεγάλη «παλέτα» εκδόσεων.

Όπως διευκρίνισε, ο πετρελαιοκινητήρας θα διαθέτει μικρότερη διάμετρο από τον υπάρχοντα 1.6 TDI και ο αντίστοιχος βενζινοκινητήρας μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη του 1.4 TSI. Και οι δύο, πάντως, θα πλαισιώσουν τον γνωστό 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα των 1.000 κ.εκ., με τον οποίο μάλιστα θα «μοιράζονται» την ίδια γραμμή παραγωγής.

Οι νέοι «1.500άρηδες» θα διαθέτουν υπερσυμπιεστή καυσαερίων, σύστημα άμεσου ψεκασμού και τεχνολογία απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων τους για βελτίωση της οικονομίας στην περίπτωση που οι απαιτήσεις για παροχή υψηλών «ποσοτήτων» ισχύος είναι μειωμένες (κίνηση αυτοκινήτου μέσα στην πόλη, μειωμένο φορτίο κινητήρα κοκ).

Περιττό είναι να αναφέρουμε πως οι δημιουργοί του επικαλούνται καλύτερες επιδόσεις στον τομέα της απόδοσης, της οικονομίας καυσίμου και των εκπομπών ρύπων σε σχέση με τους 1.4 TSI και 1.6 TDI, ισχυρισμός ασφαλώς που μένει να αποδειχτεί στην πράξη._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!