X
Ρολόγια

Watches for all seasons

Ο καρπός μας (αριστερός ή δεξιός) γιορτάζει όλο τον χρόνο και με το κατάλληλο ρολόι μπορεί να γίνει πιο κομψός, περισσότερο παντός καιρού και συνθηκών, μηχανικά ή ψηφιακά. Ο Παύλος Εμμανουήλ προτείνει.

Ρολόγια, ένα δώρο για τον καρπό μας

Αυτός ο πανέμορφος, χαρισματικός και χρηστικότατος καρπός μας μπορεί να γίνει πιο κομψός, περισσότερο παντός καιρού και συνθηκών, μηχανικά ή ψηφιακά.

Οι γιορτές και η αρχή του χρόνου είναι, λοιπόν, μια πολύ καλή ευκαιρία να τον στολίσουμε με ένα καινούργιο ρολόι που μας εκφράζει, μας χαρακτηρίζει, αλλά προπάντων θα μας «μιλάει» κάθε φορά που θα το αντικρίζουμε γυρνώντας τον καρπό μας, ηθελημένα ή ασυναίσθητα.

Η θεωρία ότι «έχω κινητό, άρα το ρολόι μού είναι περιττό» έχει ακυρωθεί εδώ και πολλά χρόνια. Το ρολόι είναι εδώ μαζί μας και βασιλεύει όσο ποτέ άλλοτε!

Εν προκειμένω, έχουμε πραγματοποιήσει μια επιλογή μέσα από νέες προτάσεις για το 2022-23 για όλα τα βαλάντια, με κύριο γνώμονα την ποιότητα και, φυσικά, την αισθητική.

Ξεκινάμε με το εικονικό Omega Speedmaster 57, γνωστό κατόπιν και ως το ιστορικό «Moonwatch». Μόλις το Νοέμβριο του 2022 έγινε η επίσημη παρουσίασή του και είναι βασισμένο στο σχεδιασμό του πρώτου Speedmaster που εμφανίστηκε το 1957, ως κορυφαίος χρονογράφος για οδηγούς αγώνων αυτοκινήτων. Εδώ παρουσιάζουμε -από τις τέσσερεις εκδόσεις- το πιο κλασικό: με δερμάτινο λουράκι και vintage look.

Το νέο 46 χλστ. κλασσικό Hamilton Khaki Pilot. Και αυτό με vintage εμφάνιση, με τις έντονες superluminova αριθμήσεις και δερμάτινο λουράκι.

Θα αντικρίσετε στο Longines Silver Arrow μία από τις πιο κομψές, τύπου art deco επαργυρωμένες αριθμήσεις πάνω σε ένα σατινέ ασημί καντράν με δερμάτινο λουράκι. Μια εκλεκτική αισθητική.

Breitling Navitimer 41, ένα ιδιαίτερο, κλασσικό σπορ ρολόι αλλά σε μια ασυνήθιστη, πολύ κομψή απόχρωση πράσινου έλατου. Με την κόκκινη άκρη του λεπτοδείκτη ταιριάζει απόλυτα χρωματικά και θεματικά με τις γιορτές.

Άλλη μία ασυνήθιστη και επίσης πολύ κομψή απόχρωση του μπλε συναντάμε στο vintage Montblanc 1858, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ρολόγια του οίκου Minerva.

Η ολοκαίνουργια σειρά BRX5 της Bell & Ross είναι δείγμα νέας τεχνολογίας, με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική ατσάλινης κάσας πολλαπλών επιπέδων και εξαρτημάτων. Η έκδοση με την απόχρωση καντράν Ice Blue Steel είναι η πρότασή μας.

Το Tudor Black Bay Pro είναι η επιλογή μας για το ’23 ως το all around σπορ φουλ ατσάλινο GMT ρολόι. Απέριττο και δυναμικό.

Για τους φίλους Ducatisti, μια συλλεκτική έκδοση του χαρακτηριστικού Bulgari Aluminium με το έντονο Rosso Ducati κόκκινο καντράν.

Η Rado, ο πρωτοστάτης του κεραμικού ρολογιού με το νέο True Square και τον ανοιχτό μηχανισμό συνδυάζει το απόλυτα ανθεκτικό hightech υλικό με την κομψότητα της κλασικής ωρολογοποιίας. Ρολόι με άποψη και χαρακτήρα για όλες τις περιστάσεις.

Τρία κορυφαία ψηφιακά ρολόγια.

Το απόλυτα επίκαιρο Hublot Big Bang World Cup 22,

το συλλεκτικό Casio GShock σε συνεργασία με τον Eric Haze για τα 40 χρόνια GShock και, φυσικά,

το ανεπανάληπτο Apple Ultra .

Κλείνοντας, είπαμε να ξεφύγουμε παντελώς, με δύο μοναδικές προτάσεις, προς τέρψη αποκλειστικά και μόνο της όρασης και της φαντασίας.

RM UP-01 Ferrari. Παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα για να εκθρονίσει τον οίκο Bulgari, που με τη σειρά του είχε κάνει το ίδιο στον οίκο Piaget, παρουσιάζοντας το πιο λεπτό μηχανικό ρολόι μέχρι τώρα. Και όλα αυτά μέσα στο 2022! Ένα εμβληματικό ρολόι που σηματοδοτεί τη νέα συνεργασία με τη Ferrari. Έχουμε πλέον 1,75 χλστ. πάχος από τον οίκο Richard Mille. Μια αναπάντεχη πρόταση και ακραία αντίθεση από τον οίκο που χαρακτηρίζεται από τα υπερ-ογκώδη και υπερτιμημένα ρολόγια του. Η τιμή αυτού 1.900.000 δολάρια (κλασσικά υπερτιμημένο) και μη σπεύσετε, γιατί και τα 150 κομμάτια έχουν ήδη δεσμευτεί.

Τέλος, το τελευταίο δείγμα ευρηματικότητας και τεχνολογίας στη νέα και εναλλακτική ένδειξη ώρας από τον πρωτοπόρο και πρώτο διδάξαντα στο χώρο οίκο προηγμένης υψηλής ωρολογοποιίας: το UR-120, από τον οίκο Urwerk.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!