12 Απρ 2017

Επιστρέφει το GP Τουρκίας στο ημερολόγιο της F1

Οι νέοι ιδιοκτήτες της F1 και η κυβέρνηση της Τουρκίας συμφώνησαν «επί της αρχής» ώστε σύντομα το GP της γείτονας χώρας να επιστρέψει στο αγωνιστικό ημερολόγιο του θεσμού.

F1 Τουρκίας

Ύστερα από συνάντηση που είχαν χθες στην Άγκυρα εκπρόσωποι της Liberty Media με τον Πρόεδρο της χώρας, Recep Tayyip Erdogan, οι δύο πλευρές εκδήλωσαν ευθαρσώς την πρόθεσή τους να ενταχθεί εκ νέου στο αγωνιστικό καλεντάρι του θεσμού το grand prix της Τουρκίας. Το «παρών» στις συζητήσεις, πέραν του Προέδρου και του Υπουργού Αθλητισμού της χώρας, Serkan Yazici, έδωσαν ο CEO της Liberty Media, Chase Carey, ο νυν «διαχειριστής» του Istanbul Park, Vurak Ak, καθώς και ο επικεφαλής της τουρκικής ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού, Serkan Yazici.

«Είχαμε μια συνάντηση σήμερα στην Άγκυρα με τον Πρόεδρο και τον Chase Carey από την Liberty Media, τον οποίο είχα στο παρελθόν προσκαλέσει προσωπικά να επισκεφθεί τη χώρα. Το μόνο που μπορώ αυτή τη στιγμή να πω είναι πως οι συζητήσεις πήγαν καλά και ότι συμφωνήσαμε επί της αρχής. Ωστόσο, το συμβόλαιο δεν έχει ακόμα υπογραφεί», δήλωσε χαρακτηριστικά σε γεύμα που παραχώρησε σε εκπροσώπους του Τύπου ο Vural Ak.

Πίσω από το νέο εγχείρημα των ανθρώπων της γείτονας χώρας για επιστροφή του grand prix της Τουρκίας στο ημερολόγιο της F1 κρύβεται… μπόλικη παρασκηνιακή δράση. Πριν πέντε χρόνια, ο Vural Ak έχει αγοράσει μέσω της προσωπικής εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων Intercity τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της πίστας της Κων/πολης, η κατασκευή της οποίας κόστισε το 2004 περί τα 250 εκ. δολάρια, για 11 χρόνια. Το 2013, ο Vural Ak προσέγγισε τον Bernie Ecclestone, ο οποίος φέρεται να ζήτησε ως… αντίτιμο για την επιστροφή του τουρκικού GP από τους νέους διαχειριστές της πίστας για έναν μόλις αγώνα, το ποσό των 26 εκ. δολαρίων.

Θυμίζουμε πως μετά από… σφοδρές οικονομικές διαφωνίες ανάμεσα στον Bernie Ecclestone και τους υπευθύνους της πίστας, το συμβόλαιο «έσπασε» το 2011 με τον τελευταίο αγώνα στο Istanbul Park να πραγματοποιείται την ίδια χρονιά._Χ.Α.

Ετικέτες: