09 Αυγ 2017

Τι δήλωσε ο Sebastien Loeb μετά τη δοκιμή του C3 WRC (+video)

Εντυπωσιασμένος από τις δυνατότητες των σύγχρονων World Rally Cars δήλωσε ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Sebastien Loeb, μετά τη σύντομη επαφή που είχε σε ασφάλτινο τερέν με την πολεμική μηχανή του Γάλλου κατασκευαστή.

Sebastien Loeb

Η προαναγγελθείσα πρώτη επαφή του Sebastian Loeb με την πολεμική μηχανή με την οποία η Citroen μετέχει φέτος στο Π.Π. Ράλλυ πραγματοποιήθηκε χθες στην περιοχή Moselle της Γαλλίας, με το πρώτο μισό των δοκιμών να πραγματοποιείται υπό βροχή και το δεύτερο σε στεγνή επιφάνεια. Το «παρών», δίπλα στον 43χρονο άσσο, έδωσε ο Danile Elena, με το δίδυμο να παρέχει μετά το πέρας της όλης διαδικασίας στη γαλλική ομάδα πολύτιμες πληροφορίες για το στήσιμο και τις δυνατότητες του C3 WRC.

Ας δούμε όμως τι ακριβώς δήλωσε ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο επίσημo site του θεσμού:

«Η αίσθηση ήταν πραγματικά καλή. Είναι εντυπωσιακό πως γρήγορα είναι τα σύγχρονα WRCars στις γρήγορες στροφές σε σχέση με τα παλιά. Στο στεγνό οδόστρωμα η αίσθηση μου ήταν ότι οδήγησα γρήγορα. Δεν έχω πολλά αυτοκίνητα ώστε να κάνω σύγκριση, αλλά σε σχέση με τα παλιά WRCars όλα είναι λίγο καλύτερα».

Και συμπλήρωσε:

«Ήταν πολύ δύσκολο να βρω στο βρεγμένο την αίσθηση νωρίς το πρωί. Έβρεχε πολύ και τα λάστιχα ήταν πολύ σκληρά για αυτές τις συνθήκες. Το αυτοκίνητο ήταν πιο νευρικό εδώ σε σχέση με τα παλιά, οπότε αυτό έκανε τα πράγματα πιο περίπλοκα».

Το σημαντικότερο ίσως όλων κρύβεται στην επόμενη παρατήρηση του Γάλλου, εννέα φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή:

«Στο στεγνό, ήταν πολύ γρήγορο και αποτελεσματικό. Ωστόσο, σε πιο δύσκολες συνθήκες καλό θα ήταν να βελτιώσουμε την οδηγησιμότητα και να κάνουμε το αυτοκίνητο πιο εύκολο».

Σε ότι αφορά τις συζητήσεις-σενάρια για πιθανή επιστροφή του στο θεσμό του WRC, ο Sebastien Loeb δήλωσε:

«Το πλάνο αφορά μόνο στη δοκιμή του αυτοκινήτου εδώ. Για εμένα ήταν μια καλή ευκαιρία να ανακαλύψω τα νέα WRCars και για τη Citroen μια ευκαιρία να πάρει τις παρατηρήσεις μου για το αυτοκίνητο με δεδομένη τη γενικότερη εμπειρία μου στα Ράλλυ. Αυτή τη στιγμή δεν έχω άλλα πλάνα για το μέλλον».

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Yves Matton, επιδίωξη του ιδίου και της ομάδας είναι ο Loeb  να πραγματοποιήσει μια ακόμα αντίστοιχη δοκιμή, αυτή τη φορά στο χωμάτινο τερέν.

«Θα το δούμε αν μπορεί να γίνει αυτό. Είναι πολύ απασχολημένος με το πρόγραμμα του rallycross και τους αγώνες cross country», δήλωσε ο Γάλλος μάνατζερ.

Και για το μέλλον;

«Δεν υπάρχει η πιθανότητα να κάνει κάποιο Ράλλυ μέσα στο 2017. Πρώτα πρέπει να δούμε ποια είναι τα πλάνα του. Πιστεύω πως το μοναδικό επόμενο βήμα είναι μια δοκιμή στο χώμα»._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Sebastien Loeb
  • Sebastien Loeb