top icon
Επικαιρότητα

Αναμόρφωση Παραλιακής: Θα προχωρήσει, παρά τις καθυστερήσεις…

Παρά το γεγονός ότι πέρα από το Ίδρυμα Νιάρχου λίγα πράγματα έχουμε δει, οι επίμονες συζητήσεις και ο προγραμματισμός για επενδύσεις ύψους 10 δις υπόσχονται να αλλάξουν το τοπίο.

Τα σχέδια για την αναμόρφωση ολόκληρης της περιοχής από το ΣΕΦ έως την Μαρίνα Φλοίσβου και ακόμη παραπέρα κάνουν λόγο για ποδηλατόδρομους, ανισόπεδους κόμβους και υπογειοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί ή και δημοπρατηθεί. Σε αυτά αναφέρονται νέα κτίρια για μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες, χώροι πολιτισμού και ψυχαγωγίας, όπως και μαζικής άθλησης. Λέγεται ακόμη πως το παραλιακό μέτωπο, με τις παρεμβάσεις αυτές, θα μεταμορφωθεί σε ένα από τα ομορφότερα και πιο ανεπτυγμένα στη λεκάνη της Μεσογείου. Και αυτά, παρά τις μεγάλες καθυστερήσεις και την αντιπαλότητα από την γραφειοκρατία και το πλήθος των εμποδίων. Στις φιλοδοξίες αυτές προστίθεται η ανάπτυξη εμπορικών κέντρων, ενυδρείων, εστιατορίων και χώρων ελλιμενισμού για yachts και όχι μόνον.

Στα κυριότερα επιχειρήματα όσων εκφράζουν τη βεβαιότητα πως θα τακτοποιηθούν τα πάντα περιλαμβάνεται το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, που λίγα χρόνια πριν κανείς δεν φανταζόταν πως θα αντικαθιστούσε το έρημο τοπίο των πρώην εγκαταστάσεων του Ιπποδρόμου. Βαρόμετρο για τις όποιες μελλοντικές εξελίξεις αποτελεί η αξιοποίηση των εκτάσεων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Το βέβαιο είναι πως αν τελικά τα προαναφερθέντα λάβουν σάρκα και οστά, έστω και με σχεδόν δύο δεκαετίες καθυστέρηση μέχρι τώρα, η παραλιακή ζώνη της περιφέρειας πρωτευούσης θα μεταβληθεί σε ένα από τα ομορφότερα αστικά σημεία της Ευρώπης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ