top icon
Επικαιρότητα

Aνασφάλιστα και χωρίς ΚΤΕΟ: τελειώνουν τα ψέμματα…

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ηλεκτρονική καταγραφή των ανασφάλιστων και άνευ τεχνικού ελέγχου οχημάτων, έχει ολοκληρωθεί. Τις επόμενες ημέρες, αναμένονται πρόστιμα.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν προκύψει, οι παραβάτες ανέρχονται σε 2,2 εκατ., από τους οποίους τα 1,2 εκατ. είναι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και οι υπόλοιποι κάτοχοι μοτοσικλετών. Για όσους από αυτούς δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, το πρόστιμο είναι 150 ευρώ. Όσο για τους ανασφάλιστους, η ποινή καθορίστηκε στα 250 ευρώ, τα οποία γίνονται 500 αν δεν καταβληθούν σε χρονικό διάστημα οκτώ ημερών. Η διαδικασία θα γίνει μέσω της Εφορίας, η οποία θα στείλει και τα ανάλογα ειδοποιητήρια, με τους πρώτους που θα κληθούν στο ταμείο να έχουν στην κατοχή τους ανασφάλιστο ή χωρίς να έχει περάσει ΚΤΕΟ όχημα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας από 1 Ιανουαρίου 1996.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν εντοπιστεί χιλιάδες οχήματα των δεκαετιών ’60, ’70, ’80 και ’90, που το ηλεκτρονικό σύστημα καταγράφει πως κυκλοφορούν, ενώ στην πραγματικότητα έχουν καταστραφεί. Η αιτία για το φαινόμενο αυτό έγκειται στο γεγονός ότι όλες οι μεταβολές στο παρελθόν ήταν χειρόγραφες, με συνέπεια στην εποχή μας πια να μην υπάρχουν πουθενά σε ηλεκτρονική μορφή.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ