top icon
Κόσμος

Αυτός είναι ο «εξορκιστής» της Hennessey με τους 1.000 ίππους

Το κύκνειο άσμα της Chevrolet Camaro έχει την υπογραφή της αμερικανικής Hennessey και φέρει την ονομασία Exorcist.

Φέροντας την υπογραφή της Hennessey, της αμερικανικής εταιρείας tuning και κατασκευής μοναδικών υπερκατασκευών, το Exorcist Camaro ZL1 Final Edition αποτελεί έναν ιδιαίτερο φόρο τιμής στην έκδοση παραγωγής της Chevrolet Camaro που μέσα στο 2024 αναμένεται να πάρει οριστικά την άγουσα για τα αποδυτήρια της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκηνής.

Με παραγωγή μόλις 57 αντιτύπων – όσα και τα χρόνια ζωής της Camaro στην αγορά – το Exorcist Camaro ZL1 Final Edition τροφοδοτείται από έναν supercharged V8 κινητήρα με χωρητικότητα 6,2 λίτρων ο οποίος αποδίδει 1.000 ίππους και ροπή 1.310 Nm χάρη στις εκτενείς αλλαγές, όπως ο μεγαλύτερος υπερσυμπιεστής υψηλής ροής, η αναβάθμιση των μπεκ ψεκασμού και της αντλίας παροχής καυσίμου, καθώς και οι νέοι εκκεντροφόροι και βαλβίδες.

Hennessey EXORCIST Camaro ZL1 ‘Final Edition’

Την ίδια στιγμή ένας μεγάλος εναλλάκτης θερμότητας έχει τοποθετηθεί για βελτιωμένη ψύξη, ενώ οι κεφαλές από ανοξείδωτο χάλυβα και οι καταλυτικοί μετατροπείς υψηλής ροής έρχονται να βελτιώσουν έτι περαιτέρω την «αναπνοή» του κινητήρα.

Για λόγους σύγκρισης αξίζει να αναφέρουμε ότι η νορμάλ έκδοση του V8 LT4 κινητήρα της Chevrolet αποδίδει κάτω από το καπό της Camaro ισχύ 650 ίππων και ροπή 880 Nm.

Hennessey EXORCIST Camaro ZL1 ‘Final Edition’

Η τελική έκδοση του… εξορκιστή της Hennessey είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 97 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 2,1 δλ. εξασφαλίζοντας τελική ταχύτητα 350 χλμ./ώρα.

Αισθητικά οι αναβαθμίσεις σε σχέση με την αντίστοιχη έκδοση της Hennessey των 840 ίππων που είδε το φως της δημοσιότητας το 2017 περιλαμβάνουν μια πλήρους πλάτους πίσω αεροτομή, νέα πάνελ από κράμα σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα, μεγαλύτερες τετραπλές εξατμίσεις, λευκές πλαϊνές ρίγες με την επιγραφή «The Exorcist» να απεικονίζεται πάνω τους καθώς και το σήμα «Final Edition» στους θόλους των εμπρός τροχών.

Hennessey EXORCIST Camaro ZL1 ‘Final Edition’

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Hennessey, John Hennessey, δήλωσε: «Η ολοκληρωμένη αναβάθμισή μας στην Camaro ZL1 είναι μια από τις αγαπημένες μου. Το πλαίσιο, η ανάρτηση και ο κινητήρας συνεργάζονται άψογα, έτσι ώστε η εμπειρία του οδηγού να είναι ακατέργαστη και αχαλίνωτη.

«Δεν υπάρχει τίποτα άλλο σαν το Exorcist, οπότε ανυπομονούμε να μοιραστούμε αυτήν την ειδική περιορισμένη έκδοση με τους θαυμαστές αυτού του εμβληματικού αυτοκινήτου πριν εξαφανιστεί για πάντα».

Hennessey EXORCIST Camaro ZL1 ‘Final Edition’

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ