top icon
Κόσμος

Ο Michael Jordan αγόρασε αυτοκίνητο 1.843 ίππων

Ένα εξαιρετικά σπάνιο και πανίσχυρο Hennessey Venom F5 Roadster, που στοιχίζει 3 εκατομμύρια δολάρια αγόρασε ο Michael Jordan.

Ο καλύτερος μπασκετμπολίστας στον κόσμο, ο Michael Jordan έχει δημιουργήσει ένα μύθο γύρω από το όνομά του και δεν αφορά μόνο το άθλημα στο οποίο κυριάρχησε και αναδείχθηκε κορυφαίος. Έχει μανία με το γκολφ, -αφού ως γνωστό διαθέτει και δικό του γήπεδο-, αλλά και τα αυτοκίνητα.

Τα χρήματα ποτέ δεν αποτέλεσαν εμπόδιο για κάθε φιλόδοξη κίνησή του σε επίπεδο αγοράς, καθώς μέχρι και ομάδα του NBA έχει στην κατοχή του. Άρα, μάλλον η αγορά ενός hypercar αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων δεν είναι κάτι σπουδαίο για αυτόν, αλλά σίγουρα είναι για τον υπόλοιπο κόσμο.

Έτσι, η ανάρτηση της Hennessey Performance στα social με τον Michael Jordan να παραλαμβάνει μια Hennessey Venom F5 Roadster, τον έφερε στα «πρωτοσέλιδα» τόσο των αθλητικών μέσων όσο και αυτών που ασχολούνται με το αυτοκίνητο.

Βλέπετε μια «μορφή» όπως ο Michael Jordan και ένα hypercar όπως το Hennessey Venom F5 roadster συγκεντρώνουν δικαιολογημένα τα φώτα της δημοσιότητας. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι περιορισμένης παραγωγής καθώς θα κατασκευαστούν μόνο 30 αυτοκίνητα συνολικά, με το ένα από αυτά να πηγαίνει στα χέρια του Air Jordan.

Κάτω από το καπό του Hennessey F5 roadster υπάρχει ένας θηριώδης κινητήρας twin-turbo V8 6,6 λίτρων 1.843 ίππους και 1.618 Nm ροπής. Για τη μετάδοση φροντίζει ένα ημιαυτόματο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων 7 σχέσεων. Σύμφωνα με τη Hennessey, το Venom F5 roadster αναπτύσσει ταχύτητα που ξεπερνάει τα 480 χλμ./ώρα και το καθιστά, εκτός από το πιο ισχυρό και το πιο γρήγορο ανοιχτό αυτοκίνητο στον κόσμο.

Michael Jordan

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ