top icon
Κόσμος

Hennessey Venom 775: Το απόλυτο pick up επιδόσεων

Ο Hennessey, ο βελτιωτής από το Τέξας δημιούργησε ένα pick up υψηλών επιδόσεων, με απόδοση που πλησιάζει τους, σχεδόν 800 ίππους.

Ο Hennessey, ο αμερικανός βελτιωτής, μας έχει συνηθίσει σε ακραίες δημιουργίες, με τεράστια ιπποδύναμη. Για μια ακόμα φορά κάνει αυτό που ξέρει καλά, παρουσιάζοντας ένα extreme pick up, που έχει ως βάση το Ford F-150.

hennessey venom 775

Με το όνομά του κιόλας «Venom 775», θέλει να ξεκαθαρίσει αρκετά πράγματα, που αφορούν την απόδοσή του. Κάτω από το καπό του θηριώδους pick up βρίσκεται ο V8 5,0 λίτρων, που, με τις απαραίτητες βελτιώσεις που έκανε ο Hennessey, έφτασε τους 775 ίππους.

Τιμή που είναι σχεδόν διπλάσια από την εργοστασιακή, χάρη στις βελτιώσεις που έχουν γίνει, μεταξύ άλλων, στον υπερτροφοδότη και το intercooler. Φυσικά αλλαγές υπάρχουν και στα μπεκ, αλλά στο σύστημα εισαγωγής, με τα μυστικά του Αμερικανού βελτιωτή, για την επίτευξη αυτής της απόδοσης να παραμένουν πολλά.

hennessey venom 775

Νέο είναι και το σύστημα εξαγωγής, για να προσφέρει καλύτερη… αναπνοή στο «τέρας» και παράλληλα να βελτιώσει τον ήχο που παράγει. Με αυτά και με τα άλλα, η ροπή έφτασε στα 985 Nm. Για να έχετε μια εικόνα της συνολικής βελτίωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει η βελτιωτική εταιρεία, επιτεύχθηκε αύξηση 94% όσον αφορά την ισχύ και 77% στη ροπή.

Έτσι, το Venom 775 επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 96 χλμ./ώρα (0-60 mph όπως μετράνε οι Αμερικανοί), σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα, ενώ περνάει τη γραμμή των 400 μέτρων σε 11,9 δευτερόλεπτα. Εξαιρετικά για ένα φορτηγάκι.

hennessey venom 775

Και ενώ συνηθίζεται η βελτίωση σε απόδοση και επιδόσεις να συνδυάζεται με χαμήλωμα του αμαξώματος, εδώ, σ’ αυτή την περίπτωση, έχουμε το αντίθετο. Το Hennessey Venom 775 έχει ψηλώσει κατά 15 εκατοστά, πατώντας τώρα σε ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών με 10 ακτίνες. Η συνολική διάμετρος των τροχών, μαζί με τα ελαστικά είναι 35 ίντσες, κίνηση που βελτιώνει τις εκτός δρόμου δυνατότητες του αυτοκινήτου.

Ανάλογα, βελτιώσεις έχουν γίνει στην ανάρτηση, όπως και το σύστημα πέδησης, χρησιμοποιώντας φρένα της Brembo, με πολλαπλά έμβολα και κόκκινες δαγκάνες. Αισθητικά, γίνεται άμεσα αντιληπτός ο νέος προφυλακτήρας με το «Hennessey Venom» να ξεχωρίζει και μάλιστα να τονίζεται από το φωτισμό LED. Για ομοιομορφία βρίσκουμε το λογότυπο και στο πίσω προφυλακτήρα.

hennessey venom 775

Η παραγωγή του Venom 775 περιορίζεται σε μόλις 250 μονάδες, ενώ όλες οι αναβαθμίσεις καλύπτονται από την εγγύηση της Hennessey για 3 χρόνια ή 36.000 μίλια (60.000 χιλιόμετρα). Το θηριώδες pick up είναι διαθέσιμο για παραγγελία, τόσο στην αμερικανική αγορά, καθώς υπάρχει δυνατότητα παγκόσμιας αποστολής. Αν είναι αυτό που αναζητάτε, τότε δεν έχετε παρά να βάλετε την παραγγελία σας στην επίσημη ιστοσελίδα της Hennessey Performance.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ