top icon
Κόσμος

Hennessey Venom F5 Revolution Roadster: Το ταχύτερο open-top μοντέλο του κόσμου (video)

Η αμερικανική Hennessey αποκάλυψε την ανοιχτή έκδοση του Venom F5 Revolution που αποτελεί ό,τι ταχύτερο έχει να παρουσιάσει σήμερα η κατηγορία open-top.

Με την απλή Venom F5 της αμερικανικής Hennessey να αποτελεί το πιο δυνατό μη… ηλεκτροδοτούμενο hypercar στον κόσμο και την έκδοση Revolution που είδαμε για πρώτη φορά στις αρχές του 2023 να σηκώνει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη, ήρθε η ώρα για την παρουσίαση μιας ακόμα παραλλαγής του μοντέλου που κοστίζει σχεδόν 2,8 εκατ. ευρώ χωρίς τους προβλεπόμενους φόρους.

Ο λόγος για την Venom F5 Revolution Roadster, ένα αυτοκίνητο που θα κατασκευαστεί σε μόλις 12 αντίτυπα το οποίο είναι φτιαγμένο «για απόλυτη απόδοση στο δρόμο και στην πίστα με βελτιωμένη ευελιξία, ασυμβίβαστο χειρισμό και υψηλότερη κάθετη αεροδυναμική δύναμη».

Hennessey Venom F5 Revolution Roadster

Σύμφωνα με την Hennessey μια σειρά από βελτιώσεις εστιασμένες για χρήση σε πίστα περιλαμβάνουν αεροδυναμικές αναβαθμίσεις, όπως τα σημαντικά μεγαλύτερα εμπρός και πίσω splitter, τα dive planes στην μπροστινή όψη και η χαρακτηριστική πίσω πτέρυγα, το διαφορετικό set-up στην ανάρτηση, οι νέοι τροχοί και η ψηφιακή τηλεμετρία στο εσωτερικό. Το Venom F5 Revolution Roadster διαθέτει, επίσης, μια ψηλά τοποθετημένη κεντρική εισαγωγή αέρα, παρόμοια με εκείνη του Venom F5 Revolution Coupe, που χαρίζει ροή φρέσκου, δροσερού αέρα στο χώρο του κινητήρα.

Hennessey Venom F5 Revolution Roadster

Η οροφή του Venom F5 Revolution Roadster έχει ανασχεδιαστεί διαθέτοντας ένα αφαιρούμενο πάνελ κατασκευασμένο από άκαμπτο συνθετικό carbon. Η μονοκόμματη οροφή είναι πλήρως μονωμένη και επενδεδυμένη με μαλακή ταπετσαρία Alcantara, ενώ το αδιάβροχο πάνελ είναι ασφαλισμένο με τέσσερα μπουλόνια γρήγορης αποδέσμευσης και ένα ζευγάρι ασφάλειες υψηλής αντοχής για να αντέχει στις υψηλές αεροδυναμικές δυνάμεις του υπεραυτοκίνητου. Το ελαφρύ πάνελ οροφής ζυγίζει μόλις 8 κιλά, κάνοντας την αφαίρεση και την εγκατάσταση εύκολη ακόμα και από έναν επιβάτη.

Hennessey Venom F5 Revolution Roadster

Τοποθετημένος στο κέντρο του μονοκόκ πλαισίου από ανθρακονήματα είναι ο διάσημος twin-turbo V8 κινητήρας των 6,6 λίτρων της Hennessey, γνωστός με το… παρατσούκλι «Fury», ο οποίος αποδίδει και εδώ ισχύ 1.817 ίππων. Όπως και στο Venom F5 Roadster, διαθέτει στάνταρ ένα στιβαρό «παράθυρο» προβολής του κινητήρα από σκληρυμένο γυαλί που αναδεικνύει οπτικά τη μονάδα κίνησης. Το γυαλί -περίπου τέσσερις φορές ισχυρότερο από το συνηθισμένο ανοπτημένο γυαλί- είναι ενθυλακωμένο μέσα σε ένα αφαιρούμενο κάλυμμα κινητήρα από carbon που διαθέτει οπές για την απαγωγή θερμότητας, οι οποίες είναι παρόμοιες με εκείνες στον πίσω προφυλακτήρα.

Hennessey Venom F5 Revolution Roadster

Το ντεμπούτο του Venom F5 Revolution Roadster στο The Quail αποκαλύπτει το πρώτο από τα πέντε, περιορισμένης έκδοσης, μοντέλα «Bare Carbon», τα οποία διαθέτουν μια πλέξη από ανθρακονήματα που είναι μεθοδικά διατεταγμένη σε μοτίβο ψαροκόκαλου για να τονίσει τις γραμμές του αυτοκινήτου. Μια έντονα γυαλισμένη διαφανή επίστρωση προστατεύει το εκτεθειμένο υλικό, με την αδιαφανή βαφή να προσφέρει εκπληκτική οπτική αντίθεση από κάθε γωνία.

Hennessey Venom F5 Revolution Roadster

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Hennessey Venom F5 Revolution Roadster
  • Hennessey Venom F5 Revolution Roadster
  • Hennessey Venom F5 Revolution Roadster
  • Hennessey Venom F5 Revolution RoadsterHennessey Venom F5 Revolution Roadster
  • Hennessey Venom F5 Revolution Roadster
  • Hennessey Venom F5 Revolution Roadster
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ