top icon
Κόσμος

H Hennessey «πειράζει» τη νέα Ford Mustang Dark Horse

Η αμερικανική Hennessey εκτοξεύει την απόδοση του 5λιτρου V8 κινητήρα της Mustang Dark Horse στους 850 ίππους.

Η Hennessey είναι ο πρώτος tuner που βάζει… χέρι στη νέα Mustang Dark Horse με στόχο τη δραματική αναβάθμιση της απόδοσης του V8 κινητήρα της.

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη έκδοση του αμερικανικού κουπέ, που πλέον έχει γυρίσει την έβδομη κατά σειρά σελίδα στην ιστορία του, τροφοδοτείται από τον 5λιτρο και ατμοσφαιρικό για την περίσταση V8 Coyote κινητήρα της Ford, ο οποίος διαθέτει διπλές πεταλούδες εισαγωγής, νέους εκκεντροφόρους και υψηλότερη ισχύ που για την περίσταση φτάνει στους 500 ίππους, ενώ χαρακτηριστική είναι η παρουσία ενός «μοναδικού κιβωτίου 6 σχέσεων της Tremec» αλλά και μιας πλειάδας ψυγείων για την ψύξη λαδιού και νερού κινητήρα, του πίσω άξονα και του κιβωτίου ταχυτήτων στην 10τάχυτη αυτόματη έκδοση.

Για την περίσταση, οι έμπειροι τεχνικοί της Hennessey, που «δημιουργούν ακόμα πιο γρήγορα αυτοκίνητα» όπως οι ίδιοι επικαλούνται εδώ και 32 χρόνια, πλαισιώνουν τον V8 κινητήρα της Mustang Dark Horse με υπερσυμπιεστή υψηλής απόδοσης και σύστημα επαγωγής αέρα υψηλής ροής, ενώ το όλο «κιτ» υποστηρίζεται από αναβαθμισμένα μπεκ ψεκασμού και νέα αντλία καυσίμου.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με ένα νέο σύστημα διαχείρισης του κινητήρα, η νέα «H850» Dark Horse αποδίδει 850 ίππους και 882 Nm ροπής.

Για να συμπληρώσει τα παραπάνω, το Hennessey «H850» Ford Mustang Dark Horse έχει βελτιωθεί οπτικά με ένα κομψό εμπρός splitter από carbon, πλαϊνές ποδιές από ανθρακονήματα και πίσω αεροτομή, επίσης από carbon. Τις εξωτερικές βελτιώσεις ολοκληρώνει ένα σετ από ζαντών από σφυρήλατο κράμα αλουμινίου.

Από εκεί και πέρα, στο εσωτερικό, στα προσκέφαλα των καθισμάτων είναι κεντημένο το λογότυπο της. Τα μοναδικά γραφικά «Heritage» είναι προαιρετικά στην αναβαθμισμένη Mustang Dark Horse της Hennessey.

Hennessey H850 Mustang Dark Horse

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ