top icon
Κόσμος

Η νέα Ford Mustang στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει

Η εμπορική σταδιοδρομία της νέας Ford Mustang σε Ευρώπη και Ελλάδα ξεκινά με την ταυτόχρονη δημοσιοποίηση των επίσημων τιμών όλων των διαθέσιμων εκδόσεών της – συμπεριλαμβανομένης της πιο σκληροπυρηνικής Dark Horse.

Η έβδομη γενιά της Ford Mustang παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2022 και πλέον ήρθε η ώρα προκειμένου το «αειθαλές» εμβληματικό μοντέλο της μπλε οβάλ εταιρείας να πατήσει και επίσημα τους τροχούς του στη γηραιά ήπειρο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, στην ανανεωμένη πλέον εκδοχή του.

Κουβαλώντας μια παράδοση έξι δεκαετιών με σχεδόν 10 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, η νέα γενιά του αμερικανικού κουπέ (και κάμπριο) εμφανίζεται προσαρμοσμένη» στις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής, αλλά και ενδυναμωμένη σε τεχνολογίες και απόδοση, με την τελευταία να έχει… αρχή και τέλος μια ανανεωμένη εκδοχή του 5λιτρου ατμοσφαιρικού V8 κινητήρα της Ford.

Ford Mustang Fastback GT

Ο τελευταίος είναι εφοδιασμένος με νέο σύστημα εισαγωγής με διπλή εισαγωγή αέρα και δύο πεταλούδες γκαζιού με στόχο την ελαχιστοποίηση των απωλειών στην εισαγωγή και την επίτευξη υψηλότερου ρυθμού ροής αέρα για καλύτερη απόδοση. Σε χαμηλούς ρυθμούς περιστροφής ανοίγει μία μόνο πεταλούδα για λόγους αποδοτικότητας, ενώ η δεύτερη ανοίγει συγχρονισμένα στις υψηλότερες στροφές για μεγιστοποίηση της αποδιδόμενης ισχύος. Ο άμεσος και έμμεσος ψεκασμός υψηλής και χαμηλής πίεσης συνεργάζονται αρμονικά για την παροχή, αντίστοιχα, αυξημένης ροπής και ισχύος στις χαμηλές και υψηλές στροφές

Ο τέταρτης γενιάς (Gen IV) V8 κινητήρας των 5,0 λίτρων διαθέτει επίσης στροφαλοφόρο άξονα από σφυρήλατο χάλυβα με επίστρωση πολυμερούς για μειωμένη τριβή και αυξημένη αντοχή, αλλά και μπιέλες που κατασκευάζονται με τη διαδικασία της πυροσυσσωμάτωσης για αξιόπιστη λειτουργία στις υψηλές στροφές. Οι νέοι εκκεντροφόροι εισαγωγής και εξαγωγής ελέγχουν τις βαλβίδες μεγάλης διαμέτρου, ενώ το σύστημα μεταβλητού χρονισμού των εκκεντροφόρων Ti-VCT εξασφαλίζει ιδανική κατανομή της ισχύος σε όλο το εύρος περιστροφής του κινητήρα.

Ford Mustang Convertible GT

Σύμφωνα με την Ford, στις Μustang GT, τόσο στις κουπέ όσο στις κάμπριο εκδόσεις, η απόδοσή του ανέρχεται στους 446 ίππους, ενώ στην κορυφαία Dark Horse, η οποία διατίθεται αποκλειστικά με κουπέ αμάξωμα, στους 454 ίππους, χάρη σε επιλεκτικές επεμβάσεις στη ρύθμισή του.

Η Mustang GT διατίθεται με 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ή χειροκίνητο 6 σχέσεων. Το Performance Pack είναι στάνταρ και περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, φρένα με την υπογραφή της Brembo με ενισχυμένες δαγκάνες και Active Valve Exhaust που εξασφαλίζει ήχους κινητήρα ανάλογα με το οδηγικό σενάριο. Η προαιρετική ενεργή ανάρτηση MagneRide παρακολουθεί τις συνθήκες του δρόμου 1.000 φορές το δευτερόλεπτο και χρησιμοποιεί ένα υγρό το οποίο ελέγχεται ηλεκτρονικά για να ρυθμίζει την απόσβεση ανάλογα με τις ανάγκες.

Ford Mustang Convertible GT

Με την οπτική απήχηση και λειτουργικότητα ενός παραδοσιακού, μηχανικού χειρόφρενου, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο drift brake «ξεκλειδώνει» την ικανότητα drifting της πισωκίνητης Mustang. Σύμφωνα με την Ford, το Performance Electronic Parking Brake είναι σχεδιασμένο τόσο για τους αρχάριους οδηγούς που θέλουν να μάθουν και να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στο drift, όσο και για να παρέχει στους πιο έμπειρους ένα σύστημα έτοιμο για αγώνες.

Έως και έξι προφίλ οδήγησης είναι διαθέσιμα βελτιστοποιώντας την απόδοση της νέας Ford Mustang σε διάφορα σενάρια οδήγησης. Τα Drive Modes που διατίθενται είναι τα Normal, Sport, Slippery, Drag και Track, ενώ μια ρύθμιση που μπορεί να εξατομικευτεί επιτρέπει στον οδηγό να «συντονίσει» την Mustang του σύμφωνα με τις προσωπικές του προτιμήσεις.

Ford Mustang Fastback Dark Horse

Το εσωτερικό της νέας Ford Mustang

Στο εσωτερικό, η Mustang έβδομης γενιάς διαθέτει ένα τεχνολογικά προηγμένο, οδηγοκεντρικό cockpit, που συνδυάζει ιδανικά την κληρονομιά της Mustang με την τεχνολογία αιχμής. Το παραδοσιακό άνω τμήμα του ταμπλό με τα χαρακτηριστικά διπλά «φρύδια» έχει δώσει τώρα τη θέση του σε μια ρέουσα και πιο «ανοιχτή» διάταξη με επένδυση από γυαλί, προσφέροντας ένα πιο καθαρό και ελκυστικό περιβάλλον για τον οδηγό.

Πίσω από το νέο τιμόνι με το επίπεδο κάτω τμήμα και την παχύτερη στεφάνη βρίσκεται ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,4 ιντσών, ο οποίος μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να απεικονίζει διαφορετικές διατάξεις ενδείξεων και νέα, προσαρμοζόμενα γραφικά, ανάλογα με το Drive Mode. Αυτός ο ψηφιακός πίνακας οργάνων ρέει απρόσκοπτα καταλήγοντας σε μια κεντρική οθόνη 13,2 ιντσών. Με αισθητή κλίση προς τον οδηγό, οι δύο οθόνες βρίσκονται πίσω από το ίδιο κομμάτι ενσωματωμένου γυαλιού. Η αντικατάσταση και «μεταφορά» των φυσικών διακοπτών και χειριστηρίων για λειτουργίες όπως ο κλιματισμός στην οθόνη αφής απελευθέρωσε πρόσθετο χώρο στην κεντρική κονσόλα για την αποθήκευση προσωπικών αντικειμένων και την εγκατάσταση μιας επιφάνειας για την ασύρματη φόρτιση smartphone.

Ford Mustang Fastback Dark Horse

Η νέα Ford Mustang Dark Horse ανεβάζει τον πήχη

Η νέα Mustang Dark Horse είναι η πλέον κατάλληλη Mustang ευρείας παραγωγής για χρήση σε πίστα και συγχρόνως η βάση για τη συμμετοχή του μοντέλου στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Τροφοδοτείται από μια ισχυρότερη έκδοση του νέου V8 κινητήρα Gen IV, διαθέτοντας νέους εκκεντροφόρους και ρυθμίσεις.

Η συγκεκριμένη έκδοση προσφέρεται στάνταρ με ένα μοναδικό χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων της Tremec με επιλογέα από τιτάνιο που έχει κατασκευαστεί μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης. Εναλλακτικά, διατίθεται με το 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Ford, με χειριστήρια αλλαγής στο τιμόνι. Η λειτουργία flat-shift επιτρέπει στον οδηγό να αλλάζει χειροκίνητα τις ταχύτητες χωρίς να σηκώνει το πόδι του από το γκάζι, ώστε η παροχή ισχύος να «αποκαθίσταται» σε κάθε αλλαγή όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Ford Mustang Fastback Dark Horse

Το Performance Package προσφέρεται επίσης στάνταρ, υπογραμμίζοντας τις δυνατότητες του μοντέλου στην πίστα. Αυτό το «πακέτο» περιλαμβάνει ένα βοηθητικό ψυγείο λαδιού κινητήρα, ένα ψυγείο λαδιού για το προαιρετικό αυτόματο κιβώτιο, ένα μοναδικό ψυγείο χαμηλού βάρους για καλύτερη απαγωγή της θερμότητας, ισχυρότερους ανεμιστήρες στο σύστημα ψύξης, καθώς και ένα ακόμα ψυγείο στον πίσω άξονα. Το στάνταρ διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen μεγιστοποιεί τα επίπεδα πρόσφυσης για βελτιωμένη επιτάχυνση και ισορροπία στις στροφές, ενώ το στάνταρ Performance Electronic Brake επιτρέπει στον οδηγό της Mustang Dark Horse να εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες drifting του αυτοκινήτου.

Το Performance Package περιλαμβάνει επίσης μεγαλύτερες πίσω αντιστρεπτικές δοκούς, heavy-duty εμπρός αμορτισέρ, 6-πίστονες δαγκάνες Brembo εμπρός με δίσκους 390 χλστ., μπάρα θόλων εμπρός, πίσω μπάρα σχήματος «K», ζάντες διαφορετικών διαστάσεων εμπρός και πίσω (19 x 9 ιντσών εμπρός και 19 x 9,5 ιντσών πίσω) και ελαστικά Pirelli P Zero PZ4. Η μοναδική ρύθμιση της ενεργής ανάρτησης MagneRide είναι στάνταρ για βελτιστοποιημένη απόδοση τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα.

Ford Mustang Fastback Dark Horse

Η Mustang Dark Horse περιλαμβάνει επίσης οπτικές αναβαθμίσεις που έχουν σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζουν τη θέση της ως το πιο «προσηλωμένο» όχημα ευρείας παραγωγής της Ford Mustang έβδομης γενιάς για χρήση σε πίστα. Στο εμπρός μέρος, ένα τολμηρό γραφικό περιβάλλει τους σκουρόχρωμους προβολείς LED, το οποίο συμπληρώνεται από μια μοναδική μαύρη γυαλιστερή μάσκα με τραπεζοειδή «ρουθούνια» και έναν επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα στο κάτω μέρος με γυαλιστερούς «κυνόδοντες». Οι χαμηλότερες πλαϊνές ποδιές, η σταθερή πίσω αεροτομή, ο αγωνιστικής έμπνευσης διαχύτης αέρα και οι σκουρόχρωμες τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος δεν είναι παρά μερικά μόνο από τα σχεδιαστικά στοιχεία της Mustang Dark Horse που εστιάζουν στη χρήση του αυτοκινήτου στην πίστα.

Τα παραδοσιακά σήματα «Mustang» αντικαθίστανται από ένα νέο λογότυπο «Mustang Dark Horse» στους εμπρός θόλους των τροχών, την πίσω πόρτα και τα μαρσπιέ των θυρών, ενώ μια ανοδιωμένη έκδοση σε Dark Tarnish του διάσημου pony παραμένει στο εμπρός μέρος. Στο εσωτερικό, τα μοναδικά σήματα «Mustang Dark Horse» αντικαθιστούν το γνώριμο λογότυπο του αμερικανικού pony στον πίνακα οργάνων και στις ενδείξεις των οθονών. Επίσης, κάθε αυτοκίνητο διαθέτει ένα μοναδικό σήμα με τον αριθμό παραγωγής.

Ford Mustang Fastback Dark Horse

Μοναδική στη νέα Mustang Dark Horse είναι η μεταλλική εξωτερική βαφή Blue Ember – μια δροσερή, σκούρα απόχρωση που εκπέμπει μια ζεστή λάμψη όταν την κτυπά το φυσικό φως. Μια επιλογή από εφαρμοσμένα ή βαμμένα γραφικά για την οροφή και το καπό είναι επίσης διαθέσιμα σε διάφορα χρώματα και σχέδια. Το προαιρετικό Appearance Package περιλαμβάνει δαγκάνες φρένων Brembo σε σκούρο Notorious Blue με λογότυπο σε Grabber Blue.

Στο εσωτερικό, το εμπνευσμένο από αγωνιστικά αυτοκίνητα τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος ενσωματώνει στις αυτόματες εκδόσεις ανοδιωμένα paddles σε ασημί χρώμα για τη διαδοχή των σχέσεων, καθώς και ένα μπουτόν με εύκολη πρόσβαση για την επιλογή των Drive Modes. Το τιμόνι κοσμείται με μοναδικές ραφές Indigo Blue με εσωτερική επένδυση από υψηλής ποιότητας suede. Πίσω του βρίσκεται ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,4 ints;vn, ο οποίος διαθέτει ενδείξεις και απεικονίσεις γραφικών ανάλογα με το επιλεχθέν Drive Mode – όπως και στη Mustang GT.

Ford Mustang Fastback Dark Horse

Δείτε τις τιμές διάθεσης της νέας Ford Mustang στην Ελλάδα:

Fastback GT 5.0L RWD 6-speed Manual: 76.295€
Fastback GT 5.0L RWD 10-speed Auto: 80.304€
Convertible GT 5.0L RWD 10-speed Auto: 86.324€
Fastback Dark Horse 5.0L RWD 6-speed Manual: 92.052€
Fastback Dark Horse 5.0L RWD 10-speed Auto: 96.061€

Ford Mustang Fastback Dark Horse

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ford Mustang Convertible GT
  • Ford Mustang Convertible GT
  • Ford Mustang Fastback Dark Horse
  • Ford Mustang Fastback Dark Horse
  • Ford Mustang Fastback Dark Horse
  • Ford Mustang Fastback Dark Horse
  • Ford Mustang Fastback Dark Horse
  • Ford Mustang Fastback Dark Horse
  • Ford Mustang Fastback Dark Horse
  • Ford Mustang Fastback Dark Horse
  • Ford Mustang Fastback GT
  • Ford Mustang Fastback GT
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ