top icon
Κόσμος

Ένα Ford Ranger Raptor 500 ίππων από τη Hennessey

Το βελτιωμένο Ford Ranger Raptor από τη Hennessey έχει την ονομασία VelociRaptor 500 και αποδίδει 500 ίππους, με τη μετατροπή να στοιχίζει 24.950 δολάρια.

Λίγο μετά την παρουσίαση του νέου Ford Ranger Raptor η Hennessey ανακοίνωσε την ειδική έκδοση του μοντέλου VelociRaptor 500. Όπως αποκαλύπτει ο αριθμός στο όνομά του, αποδίδει 500 ίππους και υπόσχεται εκρηκτικές επιδόσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής βελτιωτικής εταιρείας, η μετατροπή θα στοιχίζει 24.950 δολάρια (23.080 ευρώ).

Με βάση τον 3λιτρο V6 twin-turbo κινητήρα βενζίνης που αποδίδει 410 ίππους και 583 Nm ροπής, η Hennessey ανεβάζει τη δύναμη του Ford Ranger Raptor στους 500 ίππους και τη ροπή στα 745 Nm. Επιπλέον της μηχανικής βελτίωσης, υπάρχει και αισθητική αναβάθμιση. Αυτή αφορά τους προφυλακτήρες, με τους εμπρός να γράφουν το νέο όνομα του μοντέλου. Επίσης, διαθέτει φώτα εκτός δρόμου τεχνολογίας LED και γάντζους.

Hennessey VelociRaptor 500 Ranger

Hennessey VelociRaptor 500

Οι ζάντες έχουν μέγεθος 18 ίντσες, με σχεδίαση που έχει 10 μπράτσα και μαύρο φινίρισμα. Τα ελαστικά είναι θηριώδη, με διάμετρο 35 ίντσες και ικανά να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο. Στο εσωτερικό το βελτιωμένο pick-up έχει λογότυπα της Hennessey ραμμένα στα προσκέφαλα, υλικά ανθεκτικά στη σκληρή χρήση και ταμπελάκι που αναγράφει τον αριθμό κατασκευής.

Δείτε επίσης: Πρώτη επαφή με το Ford Ranger Raptor στην Ελλάδα

Όσον αφορά το Ford Ranger Raptor, έρχεται με τετρακίνηση και διαφορικά που κλειδώνουν, τόσο εμπρός, όσο και πίσω. Για την παραμετροποίηση των λειτουργιών υπάρχουν διάφορα προγράμματα οδήγησης Normal, Tow/Haul, Sport, Slippery, Off-Road, Rock Crawl και Baja, που ρυθμίζουν το κιβώτιο, το ABS, τον σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, την υποβοήθηση του τιμονιού και την απόκριση του κινητήρα και του γκαζιού.

Επιπλέον, υπάρχουν προγράμματα που ρυθμίζουν τον ήχο της εξάτμισης: Quiet, Normal, Sport και Baja. Τέλος, το Ranger Raptor πατάει σε ζάντες 17 ιντσών με ελαστικά BFGoodrich all-terrain KO3 33 ιντσών.

Hennessey VelociRaptor 500 Ranger

Hennessey VelociRaptor 500

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ