top icon
Κόσμος

Hennessey Venom F5 Revolution: Light is right (video)

Η έκδοση Revolution του Hennessey Venom F5 Revolution των 1.817 ίππων είναι μια ειδική κατασκευή με προσανατολισμό για χρήση σε πίστα.

Το Venom F5 της αμερικανικής Hennessey είναι σίγουρα μια σπάνια και ιδιαίτερη συνάμα περίπτωση, όντας σήμερα το πιο δυνατό μη… ηλεκτροδοτούμενο hypercar παραγωγής. Και η έκδοση Revolution, που παρουσιάστηκε σήμερα, προχωρά ένα βήμα παρακάτω ανεβάζοντας έτι περαιτέρω τον πήχη των προσδοκιών αλλά και των δυνατοτήτων σε περιβάλλον πίστας το οποίο αποτελεί το ιδανικό πεδίο δράσης της νεότερης δημιουργίας του John Hennessey.

Υπεύθυνος αρχιμηχανικός αλλά και οδηγός εξέλιξης του Venom F5 Revolution ήταν John ‘Heinrocket’ Heinricy, ο οποίος κουβαλά στην πλάτη του 38 χρόνια εμπειρίας με την GM αλλά και 240 συμμετοχές σε αγώνες, συμπεριλαμβανομένων 35 σε αγώνες αντοχής. – κατέχει επίσης τρία ρεκόρ ταχύτητας με πιστοποίηση από την FIA ενώ έχει «γράψει» πάνω από 1.000 γύρους στο Nürburgring.

Hennessey Venom F5 Revolution

«Ήμουν επικεφαλής σε μερικά από τα πιο ακραία αυτοκίνητα που βγήκαν από την GM, συμπεριλαμβανομένων των Corvette Z06 και Cadillac CTS-V, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με το σχεδιασμό, την εξέλιξη και τη βελτίωση ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου για τον δρόμο όπως το Venom F5 Revolution. Από την αρχή, σχεδιάσαμε το Venom F5 ώστε να είναι εξαιρετικά ελαφρύ και τερατωδώς ισχυρό, με. Έτσι, παίρνοντας αυτά τα συστατικά και προσθέτοντας βελτιώσεις στην αεροδυναμική, την ανάρτηση και εξοπλισμό εστιασμένο για χρήση στην πίστα, δημιουργήσουμε μια μοναδική κατασκευή», δηλώνει ο John ‘Heinrocket’ Heinricy

Hennessey Venom F5 Revolution

Το Venom F5 Revolution διαθέτει σε σχέση με την «απλή» έκδοση των μόλις 24 αντιτύπων ανανεωμένη αεροδυναμική, βελτιωμένη ανάρτηση καθώς και αναβαθμισμένη ψύξη κινητήρα και ψηφιακή τηλεμετρία. Η ομάδα μηχανικών επικεντρώθηκε επίσης στη μείωση της μάζας, με την τελική για την περίσταση ένδειξη της ζυγαριάς να είναι μόλις 1.360 κιλά.

Hennessey Venom F5 Revolution

Σημείο αναφοράς και στην έκδοση Revolution είναι ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας V8 «Fury» των 6,6 λίτρων της Hennessey, ο οποίος αποδίδει ισχύ 1.817 ίππων. Η τελευταία μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτοματοποιημένου κιβωτίου ταχυτήτων μονού συμπλέκτη με κλιμάκωση για ανταγωνιστική χρήση. Τα κεραμικά φρένα είναι στάνταρ και διαθέτουν δαγκάνες με δύο έμβολα.

Hennessey Venom F5 Revolution

Η πιο ορατή αλλαγή στο Venom F5 Revolution είναι η carbon αεροτομή που είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος, η οποία παράγει πάνω από 360 κιλά κάθετης δύναμης στα 300 χλμ./ώρα και περισσότερα από 635 κιλά στα 400 χλμ./ώρα. Στο εμπρός μέρος το «παρών» δίνει ένα μεγαλύτερο splitter, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, όπως και ο διαφοροποιημένος πίσω διαχύτη. Σύμφωνα με την Hennessey, ο εμπρός διαχωριστής εμποδίζει τον αέρα να ρέει κάτω από το Venom F5 Revolution, το οποίο δημιουργεί μια δίνη χαμηλής πίεσης κάτω από το όχημα. Ταυτόχρονα, ο πίσω διαχύτης οδηγεί τον αέρα έξω από το κάτω μέρος του υπεραυτοκίνητου.

Hennessey Venom F5 Revolution

Την ίδια στιγμή, τα ειδικά σχεδιασμένα φτερά που έχουν τοπιθετηθεί στον προφυλακτήρα, εμπρός από τους τροχούς, συμβάλλουν στην αύξηση της πρόσφυσης των τελευταίων. Επιπλέον, το Venom F5 Revolution διαθέτει έναν νέο αεραγωγό τοποθετημένο στην οροφή που παρέχει φρέσκο αέρα στο χώρο του κινητήρα, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της θερμοκρασίας.

Hennessey Venom F5 Revolution

Η ανάρτηση με διπλά ψαλίδια είναι εξοπλισμένη με αμορτισέρ που μπορούν να ρυθμιστούν μηχανικά στην πίστα με τη χρήση απλών εργαλείων. Επιπλέον, οι νέες σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου παρουσιάζουν μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής για βελτιωμένη πρόσφυση στις στροφές και φρενάρισμα. Τέλος, στους ιδιοκτήτες του Venom F5 Revolution προσφέρεται ένα ψηφιακό ενσωματωμένο σύστημα τηλεμετρίας ικανό να καταγράψει μια σειρά δεδομένων, όπως χρόνους γύρου, splits, G-forces στις στροφές και πολλά άλλα. Το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να παρακολουθεί την τηλεμετρία σε πραγματικό χρόνο.

Hennessey Venom F5 Revolution

Το Venom F5 Revolution Coupe θα κάνει το παγκόσμιο δημόσιο ντεμπούτο του στο Miami Motorcar Cavalcade Concours d’Elegance στις 15 Ιανουαρίου 2023. Με τιμή 2,7 εκατομμύρια δολάρια και περιορισμένη παραγωγή σε μόλις 24 μονάδες, η αποκλειστικότητά του είναι δεδομένη. Όπως και οι δυνατότητές του.

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Hennessey Venom F5 Revolution
  • Hennessey Venom F5 Revolution
  • Hennessey Venom F5 Revolution
  • Hennessey Venom F5 Revolution
  • Hennessey Venom F5 Revolution
  • Hennessey Venom F5 Revolution
  • Hennessey Venom F5 Revolution
  • Hennessey Venom F5 Revolution
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ