top icon
Επικαιρότητα

Ανασφάλιστα: Κλιμακωτό θα είναι το πρόστιμο

Η προσπάθεια για την τακτοποίηση του χάους στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, στο οποίο αναφερθήκαμε πριν λίγες ημέρες, πέρα από την παράταση προβλέπει και κλιμακωτό πρόστιμο.

Μετά το μπέρδεμα που προέκυψε σχετικά με το πόσα και ποια αυτοκίνητα είναι ανασφάλιστα και ποια όχι, όπου έχασε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, ακολούθησε η παράταση για την τακτοποίηση των σχετικών θεμάτων έως τις 15 Ιουλίου. Η νέα εξέλιξη είναι οι δηλώσεις της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου στην ΕΡΤ, σύμφωνα με τις οποίες το παράβολο για τα ανασφάλιστα οχήματα θα κατανεμηθεί σε τέσσερις κλίμακες. Ανέφερε επίσης ότι θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή για να επιστραφούν τα παράβολα που αφορούν τα ανασφάλιστα οχήματα για όσους έχουν ήδη πληρώσει (υπολογίζονται σε 6.000 με 7.000 ιδιοκτήτες). Η σχετική εγκύκλιος αναμένεται να δημοσιευτεί μέσα στην εβδομάδα.

Οι κλίμακες για τα παράβολα-πρόστιμα που υπολογίζεται ότι αφορούν πάνω από 1.100.000 ιδιοκτήτες, είναι οι εξής: 100 ευρώ για τα δίτροχα κάτω από 250 κ.εκ., 150 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα δίτροχα, 200 ευρώ για τα αυτοκίνητα κάτω από 1.000 κ.εκ. και 250 ευρώ για τα υπόλοιπα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ