top icon
Επικαιρότητα

DS E-TENSE concept

Η DS Αutomobiles θα μας αποκαλύψει στη Γενεύη πώς οραματίζεται ένα υψηλής απόδοσης ηλεκτρικό όχημα.

Η DS Αutomobiles γιορτάζει ένα χρόνο από τότε που έγινε αυτόνομο εμπορικό σήμα, με μια συναρπαστική ιδέα ενός ηλεκτρικού grand tourer που διαθέτει κομψό σχεδιασμό, αντάξιο των όσων μηνυμάτων θέλει να περάσει η εταιρεία στο μεγάλο κοινό. To concept έχει μήκος 4,12 μέτρα, πλάτος 2,08 μέτρα και ύψος μόλις 1,29 μέτρα.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας του παράγει την πολύ σεβαστή ισχύ των 402 ίππων (300 kW) και ροπή 516 Nm. Αυτό δίνει θεωρητικά τη δυνατότητα της επιτάχυνσης από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα και της ανάπτυξης τελικής ταχύτητας 250 χιλιομέτρων την ώρα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει αρκετή ενέργεια για να διαρκέσει 360 χιλιόμετρα ή 310 χιλιόμετρα) όταν το 1.800 κιλών αυτοκίνητο οδηγείται στο μικτό κύκλο.

Το DS E-TENSE concept πατά σε εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, ενώ τα ελαστικά Michelin Pilot Super Sport που φορά είναι ειδική παραγγελία. Αν και είναι πολύ εκρητικό ως σχήμα και ως ιδέα, το γαλλικό concept δεν θα εξελιχθεί ποτέ σε μοντέλο παραγωγής, σίγουρα όμως θα αφήσει παρακαταθήκη στην εταιρεία αρκετές σχεδιαστικές ιδέες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ