top icon
Επικαιρότητα

Ford Fiesta: επιτυχημένη πορεία σε Ευρώπη και Ελλάδα

Στις 20 κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές της Ford, το Fiesta είναι πρώτο στην κατηγορία του με μερίδιο 9,9%, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ παρουσιάζει αύξηση πωλήσεων 3% τον Φεβρουάριο συγκριτικά με την αντίστοιχη εποχή πέρισυ.

 

Οι πωλήσεις του Ford Fiesta βοήθησαν την Ford Ευρώπης να κάνει το ισχυρότερο ξεκίνημα της χρονιάς από το 2008, με συνολικές πωλήσεις 207.300 οχημάτων στις 20 ευρωπαϊκές αγορές της τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, το Fiesta διατηρεί την πρώτη θέση, με συνολικές πωλήσεις 5.201 μονάδων, και πωλήσεις λιανικής τέσσερις φορές περισσότερες σε σχέση με τον δεύτερο στην κατηγορία του. Στην Ελλάδα, σχεδόν διπλασίασε τις πωλήσεις του τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες της προηγούμενης χρονιάς σημειώνοντάς εντυπωσιακή αύξηση κατά 96,5%, αγγίζοντας τις 446 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Με μπλοκέ διαφορικό και launch control το νέο Ford Fiesta

«Τα τελευταία στοιχεία πωλήσεων αποδεικνύουν πως η επένδυση για την έρευνα και εξέλιξη του νέου μοντέλου έπιασαν τόπο», τόνισε ο κ. Νίκος Νοταράς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ford Motor Ελλάς. Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε στην ελληνική αγορά, το νέο Fiesta κέρδισε την προσοχή του Ειδικού Τύπου, αποκομίζοντας θετικά σχόλια. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ανακηρύχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2018 από τους 25 Έλληνες δημοσιογράφους που συμμετέχουν στο θεσμό. Αντίστοιχα, σημαντικές διακρίσεις έχει λάβει και στο εξωτερικό. Η Ford ξεκινά σύντομα τη διάθεση των νέων εκδόσεων Active και ST. Με τον τρόπο αυτό διευρύνεται ακόμη περισσότερο η πλούσια γκάμα του νέου Ford Fiesta, που θα απαριθμεί συνολικά 46 διαφορετικές εκδόσεις.

Διαβάστε επίσης: Η Ford αυξάνει την παραγωγή του Fiesta

Το νέο Fiesta Active είναι το πρώτο από μια νέα σειρά εκδόσεων με crossover χαρακτηριστικά που θα παρουσιαστούν από τη Ford τα επόμενα χρόνια. Διαθέτει ιδιαίτερη εξωτερική εμφάνιση και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος. Αναμένεται στη χώρα μας τον Μάιο. Το νέο Fiesta ST αναμένεται να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των προηγούμενων εκδόσεων ST. Θα είναι το πρώτο μοντέλο της Ford Perfomance που θα «παίρνει ζωή» από ένα τρικύλινδρο κινητήρα EcoBoost απόδοσης 200 ίππων.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμάζουμε το Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 PS ST-Line

Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ