top icon
Επικαιρότητα

Ford: Περικοπές προσωπικού σε Ασία και B. Αμερική

Η Ford προχωρά σε περικοπές σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την κερδοφορία της. Και όχι μόνο.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η Ford σκοπεύει να ψαλιδίσει κατά 10% το εργατικό δυναμικό που διατηρεί αυτή τη στιγμή ανά την υφήλιο. Ο υπάρχον σχεδιασμός αφορά σε πρώτη φάση στη διακοπή της συνεργασίας με την εταιρεία περί των 20.000 εργαζομένων σε Ασία και Β. Αμερική, οι οποίοι αυτή τη στιγμή διατηρούν με την Ford εξαρτημένη σχέση εργασίας. Όπως πιθανολογείται, η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος του σχεδίου της εταιρείας για εξοικονόμηση κεφαλαίων ύψος 3 δις δολαρίων.

Στόχος της Ford είναι να ενισχυθεί όχι μόνο η κερδοφορία της μάρκας, αλλά συνάμα και η έξωθεν εικόνα της μετοχής της, η οποία από το 2014, εποχή που Mark Fields ανέλαβε τα ηνία της μάρκας ως Διευθύνον Σύμβουλος της, μέχρι και σήμερα, έχει χάσει πάνω από το 40% της χρηματιστηριακής της αξίας.

Ως απάντηση στις εν λόγω πληροφορίε, τις οποίες αναπαρήγαν τόσο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters όσο και η «The Wall Street Journal», η Ford εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση:

«Παραμένουμε επικεντρωμένοι στις τρεις στρατηγικές προτεραιότητές μας που θα δημιουργήσουν αξία και θα οδηγήσουν σε κερδοφόρα ανάπτυξη. Σε αυτές περιλαμβάνονται η ενίσχυση των κερδοφόρων δραστηριοτήτων της μάρκας, ο μετασχηματισμός των παραδοσιακά υποβαθμισμένων τομέων των δραστηριοτήτων μας, καθώς και οι επιθετικές αλλά πάντοτε συνετές επενδυτικές κινήσεις σε αναδυόμενες αγορές. Η μείωση του κόστους και η βελτίωση της αποτελεσματικότητας παραμένουν επίσης μέρος των προτεραιοτήτων μας. Η εταιρείας μας δεν σχολιάζει δημοσιεύματα που αφορούν φήμες».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του πρώτου 3μήνου της χρονιάς, η Ford απασχολεί αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο 202.000 υπαλλήλους. Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν ξένα πρακτορεία, η πιθανολογούμενη απόφαση της αμερικάνικης εταιρείας να αποδεσμεύσει περί τους 3.000 υπαλλήλους της στη Β. Αμερική -και μάλιστα μέχρι το τέλος της τρέχουσας βδομάδας- είναι σχεδόν βέβαιο πως θα την φέρει αντιμέτωπη με την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ και συγκεκριμένα προσωπικά με τον πρόσφατα εκλεγμένο Προέδρο της, D. Trump._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ