top icon
Επικαιρότητα

Καλπάζει το cavallino rampante

Αύξηση σε πωλήσεις, κερδοφορία και έσοδα για την πιο διάσημη μάρκα του πλανήτη για το πρώτο 6μηνο της χρονιάς.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των Ιταλών, το δεύτερο 3μηνο της χρονιάς «έκλεισε» σε υψηλότερα από τα αναμενόμενα επίπεδα, με τους «κόκκινους» να πωλούν 2.214 Ferrari σε ισάριθμους αγοραστές ανά τον κόσμο. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 8% σε σχέση με εκείνο της αντίστοιχης περιόδου του 2015, ενώ, συνολικά, για το πρώτο μισό της χρονιάς, οι Ιταλοί ξεπέρασαν το άτυπο όσο και… ψυχολογικό φράγμα των 4.000 μονάδων.

Αναλυτικότερα, σε ότι αφορά στα μοντέλα, βελτιωμένη ήταν η ζήτηση για τις California T, 488 GTB και 488 Spider. Σε αντίθεση, οι 12κύλινδρες Ferrari είδαν τις πωλήσεις τους να πέφτουν πάνω από 22%, πράγμα απολύτως φυσιολογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι η FF βαίνει προς κατάργηση και η LaFerrari ετοιμάζεται να κλείσει τον κύκλο της κατασκευαστικής της ζωής.

Σε ότι έχει να κάνει με τις επιμέρους αγορές, το μεγαλύτερο άλμα παρουσιάζει η αγορά της Κίνας (+26), ενώ θετικό είναι το πρόσημο και για τις χώρες της γηραιάς ηπείρου (+14%).

Τέλος, κατά τη διάρκεια του 3μηνου Απρίλιος-Ιούνιος, η Ferrari είδε τα κέρδη της προ φόρων να τραβούν την ανιούσα (+26%) φτάνοντας αισίως τα 156 εκ. ευρώ, ενώ αυξημένα κατά 5,9% είναι και τα καθαρά έσοδά της την ίδια περίοδο. Ήτοι, κάτι περισσότερο από 811 εκ. ευρώ._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ