top icon
Επικαιρότητα

Κιτ βελτιώσεων από την Ford Performance Parts

H Ford φέρνει και επίσημα στην Ευρώπη μια ποικιλία βελτιωτικών πακέτων για τα Fiesta ST, Focus ST/RS και Mustang.

Σύμφωνα με την Ford Performance Parts αυτό είναι το πρώτο… κύμα βελτιωτικών πακέτων τα οποία η αμερικάνικη εταιρεία σκοπεύει μέσα στην προσεχή περίοδο να παρουσιάσει για λογαριασμό των σπορ μοντέλων της στην αγορά της γηραιάς ηπείρου. Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για «αξεσουάρ» που έρχονται να αναβαθμίσουν τόσο την εμφάνιση, όσο και την απόδοση καίριων μηχανικών μερών, όπως είναι για παράδειγμα η ανάρτηση και το σύστημα εξαγωγής.

Πιο συγκεκριμένα, διατίθενται μια σπορ coil over ανάρτηση, σε συνδυασμό με διαφορετικά ελατήρια και αμορτισέρ, που έρχονται σε συνδυασμό να χαμηλώσουν το ύψος των αυτοκινήτων έως και 40 χλστ. Ειδικά για τα Focus ST και Mustang, υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης της επαναφοράς και του βαθμού συμπίεσης μέσω ρυθμίσεων που αγγίζουν σε αριθμό τις 16. Επίσης, το «παρών» δίνει και μια νέα παλέτα τροχών, που μειώνουν την μη αναρτώμενη μάζα κάθε τροχού έως και 15% σε σχέση με τους συμβατικούς. Οι εν λόγω ζάντες με τα 10 μπράτσα έχουν διάμετρο από 17 έως και 19 ίντσες και είναι διαθέσιμες για τα μοντέλα Fiesta, Fiesta ST, Focus, Focus ST.

Για τις εκδόσεις 2,3 και 5.0 V8 του Ford Mustang προσφέρεται επίσης ένα νέο σύστημα εξαγωγής με χρωμιωμενες ή ματ μαύρες απολήξεις, το οποίο έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την εταιρεία Borla. Όπως ανακοινώθηκε, το συγκεκριμένο καλούδι διατίθεται σε δύο παραλλαγές, μια για χρήση σε δημόσιο δρόμο και μια πιο «ελεύθερη» αποκλειστικά για track days. Επιπρόσθετα, ένα σπορ κάλυμμα του επιλογέα ταχυτήτων από carbon, σε συνδυασμό με μια short-shift διάταξη που μειώνει τη διαδρομή του κατά 20% είναι διαθέσιμη για τις χειροκίνητες εκδόσεις του αμερικάνικου κουπέ.

Για την κορυφαία V8 έκδοσή του διαθέσιμο επίσης είναι ένα κιτ που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Roush Performance το οποίο ανεβάζει την απόδοση στους 600 ίππους αλλά και το όριο περιστροφής του κινητήρα στις 7.500 σ.α.λ.

Τέλος, η Ford Performance Parts «εισάγει» στην Ευρώπη και το Drift Stick, ένα «ηλεκτρονικό χειρόφρενο» (περισσότερα για αυτό μπορείτε να διαβάσετε εδώ) που απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να κλέψουν λίγη από την αίγλη του… Ken Block._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ