top icon
Επικαιρότητα

«Κομμάτι-κομμάτι» η νέα McLaren 720S

Η βρετανική εταιρεία αποκαλύπτει τμηματικά το προφίλ της νέας 720S που θα δούμε σε μερικές εβδομάδες από σήμερα στην Έκθεση της Γενεύης.

Πριν λίγες μέρες, η McLaren μας αποκάλυψε το πλαίσιο ή, πιο σωστά, το Monocage II, πάνω στο οποίο θα βασιστεί ο διάδοχος της 650S. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία, χάρη στην επιλογή αυτή το συνολικό βάρος του νέου σπορ κουπέ μοντέλου της θα διατηρηθεί στα μόλις 1.283 κιλά. Από εκεί και πέρα, το Monocage II εξασφαλίζει, μεταξύ άλλων, χαμηλότερο κέντρο βάρους, για ακόμα καλύτερα οδικά χαρακτηριστικά, μεγαλύτερο άνοιγμα για την είσοδο των επιβατών στην καμπίνα και χαμηλότερο κατώφλι, με προφανή σε θέματα πρακτικότητας συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Σήμερα, η McLaren μας ενημερώνει μέσω δηλώσεων του Mark Vinnels για τα αεροδυναμικά επιτεύγματα της 720S, όπως πιθανολογείται ότι θα ονομάζεται ο αντικαταστάτης της 650S. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ανάπτυξης Προϊόντων της εταιρείας, το αυτοκίνητο θα διαθέτει διπλάσια αεροδυναμική απόδοση με την «ενεργή» πίσω αεροτομή, η οποία θα εκτείνεται σε όλο το πλάτος του πίσω τμήματος, να επιτελεί διπλό ρόλο: από τη μια θα συμβάλλει στην αύξηση της κάθετα παραγόμενης δύναμης (σ.σ.: συνολικά η τελευταία εμφανίζεται αυξημένη κατά 50%) και από την άλλη θα λειτουργεί ως… φρένο όταν ο οδηγός θελήσει να επιβραδύνει το βρετανικό κουπέ από υψηλές ταχύτητες.

Την ίδια στιγμή, η νέα 720S προτάσσει κατακτήσεις και στον τομέα της ψύξης, με τη βελτίωση σε σχέση με την 650S στο συγκεκριμένο τομέα να υπερβαίνει το 15%. Εδώ, σημαντική είναι η συμβολή δύο νέων αεραγωγών, οι οποίοι έχουν «ενταχτεί» στην ίδια τη δομή των θυρών. Ο πρώτος θα διοχετεύει ψυχρό αέρα προς τα ψυγεία του κινητήρα, ενώ ο δεύτερος θα απάγει ικανές ποσότητές του με κατεύθυνση ροής τους εμπρός θόλους αυξάνοντας έτσι την κάθετη δύναμη που αναπτύσσεται στις υψηλές ταχύτητες.

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες προς το παρόν πληροφορίες, ο γνωστός V8 bi-turbo κινητήρας θα παρουσιαστεί στο σώμα της νέας 720S με αυξημένη χωρητικότητα που θα αγγίζει τα 4,0 λίτρα. Η ισχύς του, ασφαλώς, θα ανέρχεται στους 720 ίππους._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ