top icon
Επικαιρότητα

Μέσα στη χρονιά το ντεμπούτο της νέας McLaren P15

Ένα ακόμα μοντέλο της οικογένειας Ultimate Series της βρετανικής εταιρείας, με αγωνιστικά γονίδια και 800 ίππους, θα παρουσιαστεί έως τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς.

Σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση στον ιστότοπο του βρετανικού Autocar, η McLaren έχει ήδη στα σκαριά το δεύτερο μετά την P1 μοντέλο της οικογένειας Ultimate Series, το οποίο θα παρουσιαστεί στα τέλη της τρέχουσας χρονιάς σε επιλεγμένους πελάτες της μάρκας και για πρώτη φορά δημοσίως τον Μάρτιο του 2018 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς συναδέλφους, θα πρόκειται για ένα ακόμα σκληροπυρηνικό σε χαρακτήρα μοντέλο, το οποίο, σε αντίθεση με την P1, δεν θα υιοθετεί ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, αλλά αποκλειστικά μια βελτιωμένη εκδοχή του γνωστού V8 twin-turbo κινητήρα των 3,8 λίτρων της McLaren, ο οποίος θα αποδίδει 800 ίππους. Θυμίζουμε πως η ανώτατη μέχρι στιγμής απόδοσή του ανέρχεται στους «μόλις» 720.

Σχεδιαστικά, η εταιρεία αναμένεται να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία που έχει η ίδια αποκτήσει από την μακρόχρονη εμπλοκή της στο Π.Π. της F1 με τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα εμπρός και πίσω να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το βάρος της McLaren P15, χάρη στην απουσία ηλεκτροκινητήρα και μπαταριών, αλλά και λόγω της εκτεταμένης χρήσης ελαφρών υλικών και κραμάτων, δεν αναμένεται να υπερβαίνει τα 1.300 κιλά –στην P1 η σχετική ένδειξη της ζυγαριάς υπερβαίνει, έστω και οριακά, τον 1,5 τόνο.

Οι Βρετανοί εκτιμούν πως χάρη στην καλύτερη σε σχέση με την P1 αναλογία κιλών/ίππο, για την κάλυψη του ενός τετάρτου του μιλίου από στάση η P15 θα χρειάζεται χρόνο κοντά στα 10 δλ., ενώ για το τυπικό «0-96» περί τα 2,7 δλ.

Το νέο super-car των Βρετανών δεν αναμένεται να παραχθεί σε περισσότερα από 500 αντίτυπα, ενώ στο μέλλον προβλέπεται πως θα υπάρξει και μια έκδοση με καθαρόαιμα αγωνιστικά γονίδια που θα κοσμείται με τα αρχικά GTR._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ