top icon
Επικαιρότητα

Mitsubishi: Οι καταναλώσεις συγκεκριμένων μοντέλων της στην Ιαπωνία ήταν «πειραγμένες»

Η ιαπωνική εταιρεία παραδέχτηκε με επίσημη ανακοίνωσή της ότι χειραγώγησε τις καταναλώσεις συγκριμένων μοντέλων της που διατέθηκαν στην ιαπωνική αγορά.

Όπως επίσημα ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Mitsubishi, Tetsuro Aikawa, η εταιρεία αλλοίωσε σκοπίμως τις μέσες καταναλώσεις και κατ’ επέκταση και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε περισσότερα από 600.000 αυτοκίνητα. Ζητώντας συγγνώμη από τους καταναλωτές, ο Tetsuro Aikawa δήλωσε πως η «επέμβαση» έγινε προκειμένου τα συγκεκριμένα μοντέλα να καταστούν στους καταναλωτές «περισσότερο ελκυστικά».

Τα μοντέλα στα οποία έγινε η εν λόγω παραποίηση είναι τα eK Wagon και ekSpace, καθώς και τα DayZ και DayZ Roox, με τα δύο τελευταία να έχουν κατασκευαστεί από την Mitsubishi για λογαριασμό όμως της επίσης ιαπωνικής Nissan.

Όλα τα εν λόγω μοντέλα διατέθηκαν στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου έως τα μέσα του 2013.

Η παραποίηση που υπέστησαν οι μέσες καταναλώσει των τεσσάρων αυτών μοντέλων ήταν της τάξη του 5% με 10%. Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες μέχρι και αυτή τη στιγμή πληροφορίες, η Mitsubishi φαίνεται πως έβαλε διακριτικά το… χεράκι της «πειράζοντας» απλά την πίεση των ελαστικών στα υπό δοκιμή-πιστοποίηση μοντέλα και όχι με χρήση κάποιας παράτυπης συσκευής-λογισμικού.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η μετοχή της Mitsubishi κατρακύλησε κατά 15% στο χρηματιστήριο της Ιαπωνίας αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της εν λόγω ανακοίνωσης.

Οι πωλήσεις των «πειραγμένων» μοντέλων, όπως ανακοινώθηκε από στελέχη της Mitsubishi, ανεστάλησαν. Επίσης, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε πως θα διενεργηθεί έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί αν κάποια από τα εν λόγω μοντέλα διατέθηκαν σε αγορές εκτός Ιαπωνίας._Χ.Α.

Στιγμιότυπο -καθ' όλα ενδεικτικό της φιλοσοφίας των Ιαπώνων- από τη συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε ο Πρόεδρος της Mitsubishi, Tetsuro Aikawa.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ